» (( كاهش سطح اتصال كوتاه شبكه))

  » به روزترین سایت اخبارفناوری اطلاعات درشمال کشور
موضوعات مطالب
نويسندگان وبسایت
آمار و امكانات
تعداد بازديدها:

ورود اعضا:

کمپین خودجوش دانشجویان برای همکاری با سازمان انرژی اتمی





طراح قالب

 به روزترین سایت اخبارفناوری اطلاعات درشمال کشور

درباره وبسایت
به سایت si-technewsخوش آمدید
پيوند هاي روزانه
آرشيو مطالب
لينك دوستان
» (( كاهش سطح اتصال كوتاه شبكه))

 (( كاهش سطح اتصال كوتاه شبكه))
چكيده:
رشد سريع مصرف در شبكه‌هاي برق با توسعه و گسترش منابع توليد و ايستگاههاي تبديل و توزيع همراه مي‌باشد. كيفيت برقرساني از نقطه نظر ايمني و قابليت اطمينان و ملاحظات پارامترهاي اقتصادي ايجاد سيستم‌هاي بهم پيوسته را مدنظر قرار داده است كه بدنبال آن مسائل ديگري از قبيل تامين پايداري شبكه و انتخاب سطوح ولتاژ بالاتر را در پي دارد. گسترش وسيع شبكه مسائلي را ايجاد مي‌كند كه در مواردي موضوعاتي با كيفيتي جديد و در موارد ديگر آنهايي هستند كه بطور عام در شبكه‌هاي برقرساني وجود دارند ولي در شبكه‌هاي بزرگ با سرعت بيشتر و بشكل حادتري بروز مي‌كنند. يكي از عمده‌ترين اين موضوعات افزايش سطوح اتصال كوتاه و چگونگي كاهش آن مي‌باشد. موضوع اين مقاله بررسي روشهاي كاهش سطح اتصال كوتاه بويژه ارائه پيشنهادات در مورد بكارگيري اين روشها در شبكه بهم پيوسته برق ايران است.
شرح مقاله:
يك شبكه الكتريكي كه در شرايط عادي بكار مشغول است عهده دار وظايفي است كه به آن محول شده است. بطور مثال در يك شبكه ساده انتقال نيرو از مركز توليد به محل مصرف مي‌بايستي تنظيمات و كنترل آنچنان باشد كه فركانس و ولتاژ مورد نظر مصرف كننده را در حد مشخص تامين نمايد.
بدلايل مختلف مواردي پيش مي‌آيد كه اختلافي در شرايط كار عادي شبكه بوقوع مي‌پيوندد كه در اين حالت مقادير كميات الكتريكي شبكه مورد نظر از حدود نقطه كار عادي آن فاصله بسياري دارند. طراحي تجهيزات و نحوه كنترل بايستي قابليت تحمل و پيشگيري اين شرايط ناخواسته را داشته باشد. اختلالاتي كه در شبكه ايجاد مي‌شوند متنوع هستند مانند قطع و وصل ناگهاني بار، خارج شدن و يا در مدار آمدن الماني از شبكه كه خارج از قابليت تحمل آن باشد. شدت افزايش اختلالات است كه درجه اهميت شناسائي و نحوه برخورد با آنها را مشخص مي‌سازد. شاخص‌ترين آنها عيب‌هاي غير متعارفي هستند كه در شبكه بوقوع مي‌پيوندد و با عنوان اتصال كوتاه مي‌شناسيم. اتصال كوتاه در شبكه‌هاي سه فاز بستگي به نحوه اتصال فازهاي مختلف با هم و يا با زمين انواع مختلفي دارند كه مهمترين آنها اتصال كوتاه سه فازه است. اتصال كوتاه ممكن است در هر نقطه‌اي از ژنراتور تا المانهاي موجود در پست و يا خطوطي ارتباطي رخ دهد. با گسترش شبكه‌هاي انتقال و افزايش خطوط انتقال نيرو بدليل عوامل غير قابل كنترل احتمال وقوع اين حوادث بر روي خطوط انتقال نيرو به مراتب خيلي بيشتر از حوادثي است كه در ايستگاهها بوقوع مي‌پيوندند. دستيابي به كميات الكتريكي در موقع بروز اين حوادث بمنظور بكارگيري تجهيزات از نظر قابليت تحمل و همچنين تنظيمات وسايل حفاظتي اهميت محاسبات اتصال كوتاه را آشكار مي‌سازد.
با توسعه شبكه‌هاي توليد و انتقال نيرو سطوح اتصال كوتاه شبكه افزايش مي‌يابد و اين مقادير در مورد تاسيسات موجود از حدود قدرت تجهيزات بكار گرفته شده فراتر مي‌روند و در نتيجه مي‌بايستي تجهيزات موجود تعويض شوند و در مورد طرحهاي آينده تجهيزات با قدرت بيشتري انتخاب شوند.
تعويض تجهيزات در صورت جابجائي آنها در دستگاههاي مختلف به همراه تقويت مناسب تجهيزات و يا انتخاب قدرتهاي بالاتر علاوه بر محدوديتهاي تكنولوژيكي از نقطه نظر اقتصادي هم مقرون بصرفه نمي‌باشد.
اگر فقط از همين ديدگاه به مسئله بنگريم لزوم كاهش سطوح اتصال كوتاه مشخص مي‌شود و اهميت بررسي روشهايي كه كاهش سطوح اتصال كوتاه را سبب مي‌گردند بارزتر مي‌شود. در اين رابطه عوامل افزايش سطوح اتصال كوتاه و روشهاي كاهش آن و چگونگي كاربرد اين روشها در شبكه برق ايران مورد بررسي قرار مي‌گيرد.
1ـ افزايش سطوح اتصال كوتاه:
به جهت رسيدن به روشهايي كه سطوح اتصال كوتاه را كاهش دهند قدري بيشتر به عواملي كه سبب افزايش سطوح اتصال كوتاه مي‌شوند مي‌پردازيم زيرا كه قبلاً اين عوامل را بايد شناخت و سپس به مقابله با آنها پرداخت. مهمترين اين عوامل را بصورت زير ميتوان دسته‌بندي نمود.
1ـ1ـ بالا رفتن قدرت توليدي نيروگاههاي جديد:
نيروگاههايي كه در رابطه با توسعه شبكه در مدار قرار مي‌گيرند در مجموع از قدرت توليدي بيشتري نسبت به نيروگاههاي قديمي برخوردار هستند و واحدهاي جديد اين نيروگاهها داراي قدرت زياد مي‌باشند. واضح است كه با بالا رفتن مصرف نصب نيروگاههاي جديد الزامي است و در مدار آمدن اين نيروگاهها جريان اتصال كوتاه شبكه را بالا مي‌برند. اين افزايش در مورد پستهاي نيروگاه و پستهاي مجاور آن از شدت بيشتري برخوردار است.
2ـ1ـ افزايش مدارهاي ارتباطي:
در سطح ولتاژ معين بمنظور تغذيه بارهاي جديد در مراحلي از توسعه شبكه براي انتقال بار احداث خطوط ارتباطي جديد اجتناب ناپذير است و همانطور كه قبلاً هم اشاره شده به جهت بالا بردن ضريب اطمينان شبكه وجود ارتباطات بيشتر الزامي است.
جدا از مسائل فوق بهم پيوسته شدن سيستمهاي نواحي مختلف هم عامل عمده‌اي در ايجاد اتصالات جديد و بالا رفتن سطوح اتصال كوتاه هستند. تأمين پايداري شبكه در سيستمهاي بهم پيوسته از عوامل مهم افزايش اتصالات و عامل تعيين كننده‌اي در انتخاب كلاس ولتاژ بالاتر است.
3ـ1ـ كلاس ولتاژ بالا:
در مراحلي از توسعة شبكه با توجه به ميزان انتقال بار و اهميت پايداري شبكه به دلايل فني و اقتصادي كلاس ولتاژ بالاتري انتخاب مي‌گردد. در مواردي كه ولتاژ بالاتر براي تغذيه پست‌هاي با بارهاي سنگين بكار گرفته مي‌شوند به دليل مشخصات الكتريكي مدارهاي ارتباطي در كلاس ولتاژ بالاتر افزايش سطوح اتصال كوتاه مطرح است ولي با ارتباط سيستم جديد با ولتاژ بالاتر به سيستم موجود با ولتاژ پائين‌تر مسئله افزايش سطح اتصال كوتاه براي سيستم با ولتاژ پائين‌تر به صورت هادي مطرح خواهد شد.
4ـ1ـ پستهاي تبديل ولتاژ:
چنانكه در مرحلة قبل ذكر شد انتخاب كلاس ولتاژ بالاتر به منظور انتقال بار بيشتر است كه در مسيرهاي انتقال از طريق ترانسفورماتورهاي تبديل ولتاژ در ايستگاههاي مورد نظر اين عمل انجام مي‌گردد. محل ايستگاههاي تبديل در مراحل برنامه‌ريزي توسعه شبكه تعيين مي‌شود. نكتة مهم اين است كه وقتي در نقطه‌اي از شبكه چنين تبديلي انجام شود در طرف ولتاژ پائين‌تر معمولاً مدارات موجود در اين ايستگاهها ورود و خروج مي‌گردندكه علاوه بر اتصال از طريق ترانسفورماتور به شبكه با ولتاژ بالاتر، افزايش تعداد مداراتي كه با نيروگاهها در سطح ولتاژ پائين‌تر رينگ هستند باعث افزايش جريان اتصال كوتاه مي‌گردند.
5ـ1ـ افزايش ظرفيت پستها:
جابجايي و يا اضافه شدن ترانسفورماتورها به منظور بالا بردن ظرفيت پست از مواردي است كه باعث افزايش جريان اتصال كوتاه و به خصوص در طرف فشارضعيف پستها توزيع مي گردد.
2ـ روشهاي كاهش سطوح اتصال كوتاه:
با توجه به شناخت عوامل عمده افزايش سطوح اتصال كوتاه به بررسي روشهاي كاهش آن مي‌پردازيم. خطوط اساسي كاهش سطح اتصال كوتاه را مي‌توان بشرح زير طبقه‌بندي كرد.
1ـ2ـ استفاده از تجهيزات با ظرفيت مناسب:
در مرحله‌اي كه قدرت تجهيزات از سطوح اتصال كوتاه كمتر مي گردد مي‌توان اقدام به تعويض آن نمود و تجهيزاتي با قدرت بيشتر نصب كرد و همچنين با در نظر داشتن سطوح اتصال كوتاه آينده شبكه كه براي فاصله زماني مناسبي محاسبه گرديده ظرفيت تجهيزات مورد نظر را انتخاب نمود.
كاربرد اين روش در شبكه‌هائي كه زياد گسترده نيستند معمول است و حتي در مورد شبكه‌هاي بسيار بزرگ هم تا جائي كه امكانات تكنولوژي اجازه مي‌دهد محدوديتي وجود ندارد ولي از نظر اقتصادي مقرون به صرفه نيست.
2ـ2ـ در نظر گرفتن كاهش جريان اتصال كوتاه در طراحي با احتساب معيار لازم بزاي قابليت اطمينان، پايداري و انعطاف‌پذيري سيستم:
منظور آن است كه طرح پستها و اتصالات به گونه‌اي باشند كه قابليت مانور فراوان داشته باشند و در شرايط به خصوصي به توان امكانات تغذيه مناسب را از طريق آنها برقرار ساخت و يا اينكه راكتور سري كه در زمان بروز عيب بتواند با پديدة ـ افزايش جريان اتصال كوتاه مقابله نمايد منظور شود. به عنوان مثال در ايستگاهائي كه اهميت آنها از اين نظر بارز است با بررسي مشخص مي‌شود كه ترتيب شينه بندي و كليدهاي كوپلاژو تقسيم كننده چگونه باشد تا بتوان امكان جداسازي شينه‌ها و مانور خطوط بر روي شينه مورد نظر را فراهم آورد. هزينه در اين روش با توجه به قابليت مانور گران ولي از تجهيزات استفاده بيشتري حاصل مي‌آيد.
جداسازي شينه‌ها قابليت اطمينان شبكه را در مواقعي كه اين عمل انجام شود پائين مي‌آورد.
طرحهاي ويژه اتصالات سيم‌پيچي ژنراتورها و ترانسفورماتورها سبب كاهش جريان اتصال كوتاه به مقدار مؤثري مي‌گردند.
3ـ2ـ استفاده از وسايل محدود كنندة جريان اتصال كوتاه:
استفاده از دستگاههاي محدود كننده جريان اتصال كوتاه در شبكه‌هاي بسيار بزرگي كه حتي با بكا گرفتن كليدهاي با قدرت قطع 50 و 63 كيلو آمپر هنوز با افزايش سطح اتصال كوتاه مواجه مي‌باشند مطرح گرديده است.
متذكر مي‌گردد كه براي شبكه برق ايران كه جريان اتصال كوتاه آن تا قدرت قطع كليدهاي فوق الذكر فاصله زيادي دارد بكارگيري چنين وسايلي توصيه نمي گردد.
ـ 2ـ بكارگيري سيستم‌هاي حفاظتي ويژه جهت كاهش صدمات ناشي از وصل‌هاي مجدد و بي مورد كليدها:
جهت كاهش اثرات جريان اتصال كوتاه بر روي تجهيزات با اندازه‌گيريهاي BACK-UP و استفاده رله‌هاي حفاظتي خاص مي‌توان از شدت خسارت وارده جلوگيري كرد. اين روش با كاربرد سيستم‌هاي حفاظتي ويژه در مقياس ـ وسيعي براي تجهيزات مختلف با توجه به امكانات عملي مي‌تواند بكار گرفته شود.
و بدين وسيله مي‌توان صدمات وارده به تجهيزات ناشي از باقي ماندن عيب در وصل‌هاي مجدد بطور خودكار و يا بطور دستي را كاهش داد.
3ـ كاهش سطح اتصال كوتاه در شبكه برق ايران:
شبكه برقرساني ايران در ابتدا مانند شروع و بكارگيري اين صنعتدر ممالك پيشرو در اين زمينه از سيستمهاي جداگانه تشكيل مي‌شد كه بعداً با گسترش و بهم پيوسته شدن سيستمهاي جدا از هم سيستم بهم پيوسته برق ايران بوجود آمد بطوريكه امروز بغير از نواحي خراسان و سيستان و بلوچستان بقية نواحي در مجموعه سيستم بهم پيوسته برق ايران قرار گرفته‌اند. در مراحل اوليه گسترش سيستم بغير از ناحية تهران و تا حدودي خوزستان بسياري از شبكه‌هاي نواحي آلت تغذيه شعاعي را داشتند هر چند كه در داخل شبكه‌هاي مورد نظر منابع توليد وجود داشت ولي ميزان توليد كم و واحدها كوچك بودند. شبكة مازندران از طريق خط تك مداره 230 كيوولت بعثت ـ قائم شهر، ناحيه غرب شامل استانهاي همدان و باختران از خط 230 كيلوولت تك مداره خرم‌آباد ـ كنگاور، به ناحيه‌آذربايجان از خط تك مداره 230 كيلوولت لوشان ـ سرد رود و ناحيه گيلان از طريق خط 132 كيلوولت سفيد رود ـ رشت تغذيه مي‌شدند و نواحي فارس، اصفهان، بندرعباس و جنوب شرقي سيستم‌هاي تغذيه جداگانه را داشتند. در همان زمان كه ناحيه اصفهان از شبكه جدا بود در محدودة تهران رينگ كامل 230 كيلوولت با تعداد زيادي پست 63/230 كيلوولت با منابع توليدي نزديك به آن وجود داشت.
با گسترش بيشتر شبكه افزايش سطوح اتصال كوتاه در ناحيه تهران آثار خود را نشان داد انتظار مي‌رود كه نواحي ديگر بخصوص خوزستان و اصفهان در آينده با مشكل بالا بودن جريان اتصال كوتاه مواجه شوند.
بنابراين لازم است كه به طريقي جريان اتصال كوتاه در شبكه بهم پيوسته برق ايران كاهش يابد. با توجه به حاد بودن اين مسئله براي ناحيه تهران اعمال روشهاي فوق را براي شبكة تهران مورد بررسي قرار داده و نتايج حاصله از بررسي ناحيه تهران مي‌تواند براي ساير نواحي مفيد واقع شود.
از ميان روشهاي شناخته شده همانطور كه قبلاً هم گفته شد استفاده از دستگاههاي محدود كننده جريان اتصال كوتاه توصيه نمي‌گردد زيرا كه اساساً سطح اتصال كوتاه در ناحيه تهران در حدي نيست كه نتوان آن را بدليل محدوديتهاي تكنولوژي بر طرف ساخت.
 كار گرفتن سيستمهاي حفاظتي ويژه احتمال وقوع صدمات را كاهش مي‌دهد و استفاده از آن ايمني بيشتري را براي آن دسته از تجهيزات كه در وضعيت بحراني نيستند فراهم مي‌آورد ولي مشكل در مورد تجهيزاتي كه قدرت تحملشان پائين‌تر از جريان اتصال كوتاه ناحية تهران است. به قوت خود باقي است.
بنظر مي‌رسد كه روش تعويض تجهيزات پاسخگوي حل مشكل باشد. اعمال اين روش با محدوديتهايي روبروست كه از آن جمله بار مالي آن است كه مي‌بايستي صرف خريد تجهيزات جديد گردد. در صورتيكه از نظر مالي محدوديتهايي وجود نداشته باشد. در بعضي موارد بدليل محدوديتهاي كه در پستها وجود دارد امكان كاربرد اين روش بسيار محدود است و حتي در بعضي پستها مشكل بنحوي است كه بايد تغييراتي اساسي در طراحي پست بعمل آورد. با بكارگيري اين روش ميتوان براي آن گروه از پستها كه امكان تعويض تجهيزات وجود دارد به مقابله با مشكل پرداخت. براي اين گروه از پستها در فاصله زماني كه اينكار انجام مي‌شود. مسئله بقدرت خود باقي است و همچنين براي آن گروه از پستهائي كه كاربرد اين روش هزينه زيادي در بر دارد روش ديگري بايد مورد بررسي قرار گيرد.
از ميان روشهاي ذكر شده روش جداسازي شينه‌ها و كم كردن تعداد مدارات ارتباطي مي‌تواند براي آن گروه از پستها كه در فاصله زماني معيني مواجه با شكل بالا بودن سطح اتصال كوتاه هستند مفيد واقع شود. لازم به ذكر است كه در مراحل مختلف برنامه ريزري توسعه شبكه است كه زمان تعويض تجهيزات هم براي سيستم موجود و هم براي طرحهاي آينده مشخص مي‌شود. در مورد برنامه‌هاي آينده با در نظر گرفتن موضوع كاهش جريان اتصال كوتاه، طرح پست بايستي به نحوي باشد كه قابليت مانور براي جداسازي شينه‌ها را فراهم آورد. راكتور سري و يا طرحهاي ويژه براي سيم‌پيچي ژنراتورها و ترانسفورماتورها كه در كاهش سطح اتصال كوتاه به مقدار قابل ملاحظه اي مؤثرند مي‌توان در نظر گرفته شود. منظور نمودن پارامترهاي ذكر شده در طرحها بايد با معيارهاي قابل قبول براي قابليت اطمينان، پايداري و حداقل تلفات همراه باشد. كه مسلماً هزينه طرح را افزايش خواهد داد ولي از تجهيزات استفاده بيشتري بعمل خواهد آمد.
در مورد سيستم موجود كه به اجبار بايد روش جداسازي را به كار گرفت تعداد پست‌هايي كه امكان اين كار را دارند محدود است و ضريب اطمينان تا حدودي پائين خواهد آمد.
جدا از محدوديتهاي فوق اعمال اين روش واحد بهره‌برداري را با اشكالاتي ديگر مواجه مي‌سازد كه از نقطه نظر بهره‌برداري از شبكه بسيار مهم است.
براي رسيدن به ترتيب بخصوص براي جداسازي شينه‌ها قبلاً بايستي مطالعات لازم از نظر پرباري خطوط و تا حدودي پايداري شبكه انجام گيرد و نتايج حاصله در اختيار بهره‌بردار قرار گيرد تا وضعيت مورد نظر را ايجاد نمايد.
بهره‌ بردار با هر اتفاقي بايد وضعيت جديدي را بوجود آورد ولي براي ايجاد وضعيت جيدي احتياج به مطالعه و محاسبات دارد. در صورت وجود امكانات محاسباتي با سرعت زياد در مراكز كنترل بهره‌بردار بايد راساً مطالعه لازم را جهت دستيابي به وضعيت جديد انجام دهد كه اين خارج از توانائي و يا حداقل كار بهره‌بردار را ـ فوق‌العاده مشكل مي‌سازد. در صورتي كه بهره‌بردار بخواهد از نتايج مطالعاتي كه قبلاً انجام شده مدد بگيرد نتايج حاصله از چنين مطالعاتي بسيار حجيم است كه براي بهره‌بردار قابل استفاده نخواهد بود.
بنابراين در چهارچوب همين روش بايد آن جداسازي را انجام داد كه عملي‌تر و ساده‌تر باشد. براي شبكه‌اي مانند ناحية تهران كه داراي رينگ كامل 230 كيلوولت است و تعداد مدارهاي كافي 400 كيلوولت آن را در بر گرفته است مي‌توان با در نظر گرفتن ميزان بار انتقالي به پست‌هاي 63/230 كيلوولت تعدادي از مدارهاي 230 كيلوولت را از مدار خارج كرد.
با مانور درسطح ولتاژ فوق توزيع 63 كيلوولت براي تهران مي‌توان بار پست‌هاي 63/230 كيلوولت را در حد مطلوب نگاه‌داشت و با ادامه خارج ساختن خطوط 230 كيلوولت به تغذيه شعاعي پست‌ها رسيد. در اين روش بهره‌بردار با مشكل خاصي از نظر ترتيب اتصالات مواجه نيست و فقط در موقع خروج مدار در اثر عيب ماندگار است كه پت را از ـ طريق مدار ديگر برقرار مي‌نمايد. مطالعه در اين زمينه براي ناحية تهران نشان مي‌دهد كه با اين كار جريان اتصال كوتاه در سطح ولتاژ 230 كيلوولت به ميزان قابل ملاحظه‌اي كاهش مي‌يابد و اگر با جداسازي شينه‌ها در سطح ولتاژ 63 كيلوولت همراه نباشد ميزان كاهش جريان اتصال كوتاه در سطح ولتاژ 63 كيلوولت برق تهران بسيار زياد خواهد بود
اشكال اين روش بي‌برق شدن پست براي مدت كوتاهي در زمان خروج مدار تغذيه كننده آن است كه در مقابل مزاياي استفاده طولاني‌تر از تجهيزات و سهولت اجراي آن قابل صرفنظر كردن است. خلاصه روش آن است كه همان وضعيت شبكه 63 كيلوولت در مقابل شبكه 230 كيلوولت را براي شبكه 230 كيلوولت در مقابل 400 كيلوولت ايجاد نماييم. اين روش كه براي شبكه ناحيه تهران عملي است براي شبكه‌هاي ساير نواحي سيستم بهم پيوسته برق ايران كه در آينده با چنين مشكلي مواجه شوند مي‌تواند بكار گرفته شود.
نتايج حاصله از مطالعه روش جداسازي شينه‌ها براي سيستم 230 كيلوولت موجود و اعمال روش تقليل مدارات براي سيستم 230 كيلوولت آينده تهران كه به تغذيه شعاعي پستها مي‌انجامد در جدول 1 درج گرديده‌اند. در بررسي شبكه آينده تهران ارتباط مدارات به نحوي در نظر گرفته شده كه هر پست از دو طرف تغذيه شود و فقط پست دوشان تپه به صورت شعاعي تغذيه شده است.
در صورتي كه در مورد ساير پستها 230 كيلوولت هم تغذيه شعاعي مطرح گردد ميزان كاهش جريان اتصال كوتاه از مقادير ارائه داده شده به مراتب كمتر خواهد بود.
4ـ نتيجه:
روشهاي مقابله با افزايش جريان اتصال كوتاه و كاهش آن را مي‌توان به شرح زيرطبقه‌بندي كرد.
الف ـ تعويض تجهيزات
ب ـ جداسازي شينه‌ها و تقليل مدارات
ج ـ بكارگيري دستگاههاي محدود كننده جريان اتصال كوتاه.
دـ استفاده از سيستم‌هاي حفاظتي ويژه بمنظور كاهش صدمات ناشي از اتصال كوتاه در مورد شبكه برق ايران به خصوص ناحيه تهران براي مقابله با افزايش جريان اتصال كوتاه در مرحله اول مي‌توان روش تعويض تجهيزات را بكار گرفت و در صورت وجود محدوديتهايي براي اعمال اين روش در مرحله بعدي روش جداسازي شينه‌ها و تقليل مدارات را بكار برد. براي سهولت اجرا فقط تقليل مدارات مي‌تواند براي شبكه 230 كيلوولت اعمال شود و نهايتاً به تغذيه شعاعي پست‌ها 63/230 ـ كيلوولت بيانجامد استفاده از دستگاههاي محدود كننده جريان اتصال كوتاه براي شبكه برق ايران مورد نظر نيست ولي بكارگيري سيستم‌هاي حفاظتي ويژه بمنظور كاهش صدمات به تجهيزات مي‌تواند مطرح گردد.
جدول(1)- کاهش سطح اتصال کوتاه و شبکه 230 کیلوولت ناحیه تهران برای وضعیت موجود و آینده
*درصدهای فوق نشان دهنده سطح اتصال کوتاه به کمترین قدرت قطع کلید است .
** یک دژنکتور 230 کیلوولت باید تعویض شود.
منابع و مراجع:
1ـ بررسي نحوه كاهش سطوح اتصال كوتاه پستهاي دور تهران براي سال 1361 گزارش شماره 134 دفتر برنامه‌ريزي و هماهنگي ـ شركت توانير
2- Gezan J., Beehler J.E., Knauer W. and King H., "Application and Development of a Fault Current Limiting Device" (CIGRE 1978, Paper 23- 05).
3-Ershevich V.V., Krivushkin L.F., Neklepaev B.N., Shlinovich V.D., and Slavin G.A. – "short Cicruit Current Levels and Basic Concepts for Limmiting Them" (CIGRE 1982, Paper 23 – 09).
4- Popczk J. and Blaszcyk A.- "Results of Probablistic Short Circuit Studies for HV Netwerks" – (CIGRE Symposium / Bruxelles 1985 Paper 100 – 04).
5- Machi S. and Schwaz. J. – "Short Circuit Currents in the Interconnecting Network of Western Europ" – (CIGRE Symposium / Bruxelles 1985 Paper 100 – 05).
6- Kawamvra T., Setsuta Y., Hashimoto Y. and Ando K. – "Consideration on the Short – Circuit Currents in Power Transmission System in Japan" (CIGRE Symposium / Br uxelles 1985 Paper 100 – 06).
Writer:omid ranjbar omrane
Email:electronicbord@yahoo.com
 

 


 







 



 



 
















 

»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در پنج شنبه 28 ارديبهشت 1391برچسب:, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» ایران، رتبه اول تحقیقات مرتبط با طلای سرخ در جهان
استاد دانشکده داروسازی و مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ایران رتبه اول تحقیقات مرتبط با زعفران ومواد موثره آن را در جهان دارد.
»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در جمعه 15 ارديبهشت 1391برچسب:, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» تحقق یکی دیگر از داستانهای علمی تخیلی در سفرهای فضایی ؛ فیلم و عکس
دانشمندان با آزمایش موفقیت آمیز یک موتور پیشرفته (skylon) توانسته اند یک قدم بزرگ دیگر را برای تحقق آرزوی سفر راحت به فضا بردارند.
»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در جمعه 15 ارديبهشت 1391برچسب:فناوری,الکترونیک, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» بحران جدی برای بشریت و کره زمین
جمعیت جهان در حال حاضر به 7 میلیارد نفر رسیده است. این رقم بطور مرتب رو به افزایش است. جمعی از پژوهشگران معتبر اکنون اقداماتی را برای جلوگیری از افزایش جمعیت جهان و در عین حال حفظ محیط زیست معرفی کرده‌اند.
»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در جمعه 15 ارديبهشت 1391برچسب:, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» مراقب این آنتی ویروس های بدذات باشید!! ؛ عکس

یشتر کاربران کامپیوتر درباره اهمیت نرم افزارهای امنیتی مطلع هستند . همان فرشتگان نجاتی که شما را از دستان خبیث هکرها و بدافزارها نجات می دهند. اگر نمی دانستید بد نیست بدانید که شاخه خاصی از بدافزارها عادت ناجوانمردانه ای در جای زدن خود به جای نرم افزارهای امنیتی دارند و جالب آنکه تمام خصوصیات بصری آنتی ویروس ها را نیز در ظاهر به شما نشان می دهند.

»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در جمعه 15 ارديبهشت 1391برچسب:فناوری,الکترونیک, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» کوسه خطرناک با لیزری وحشتناک ؛ عکس
تا به حال کوسه با لیزر دیده بودید؟ حالا می توانید یکی ببینید. این کوسه ای است که بر روی باله اش یک لیزر 50mW سبز نصب شده است. موجودی که به اندازه کافی خطرناک به نظر می آید با داشتن یک لیزر وحشتناک تر هم می شود.
»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در جمعه 15 ارديبهشت 1391برچسب:فناوری,الکترونیک, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» کشف یک قاره خطرناک بعنوان قارۀ هفتم! ؛ عکس
دانشمندان و پژوهش‏گرانی که به تازگی با کمک آخرین عکس‏های ماهواره‏ ای این منطقه را اندازه ‏گیری کرده‏ اند، از آن به عنوان «قارۀ هفتم» یاد می‏کنند.
»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در جمعه 15 ارديبهشت 1391برچسب:فناوری,الکترونیک, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» فیلم // WWW 2012
شهر لیون فرانسه به مدت یک هفته مرکز جهانی وب بود.
 
 
»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در جمعه 15 ارديبهشت 1391برچسب:, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» تصاویری زیبا از طرح فرضی نسل بعدی آی‌فون! ؛ عکس
به گفته تحلیلگران از آنجایی که اپل تلاش دارد گوشی بعدی خود را در شکلی کاملا متفاوت عرضه کند،‌ تغییر در ماده سازنده آن می‌تواند یکی از گزینه‌های احتمالی تغییر در آی‌فون بعدی باشد.
»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در چهار شنبه 6 ارديبهشت 1391برچسب:فناوری,موبایل, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» از موبایل به عنوان رایانه استفاده نکنید
با توجه به استفاده اشخاص از موبایل در سنین مختلف و قرار گرفتن آن در بین کودکان و نوجوانان، پلیس فتا از کاربران موبایل خواست تا از قرار دادن اطلاعات حیاتی و ضروری خود و همچنین تصاویر شخصی و خانوادگی بر روی این گوشی ها خودداری کنند.
»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در چهار شنبه 6 ارديبهشت 1391برچسب:فناوری,موبایل, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» شرکت LG سر مردم کلاه گذاشت؟!
در پی تبلیغات گسترده این شرکت مبنی بر این که به تمام کسانی که، سه محصول یخچال فریزر ساید بای ساید، ماشین لباسشویی (یا ظرفشویی) و یک ماکروویو (طبق مدل های اعلام شده) را خریداری کنند، بدون استثنا یک تلویزیون LED ۴۲ اینچ به عنوان هدیه نوروزی داده می شود.
»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در چهار شنبه 6 ارديبهشت 1391برچسب:فناوری,الکترونیک, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» فیلم // تکنولوژی هواپیمای جنگنده
نمایشی از هواپیمای جنگنده F 35 LIGHTING II
 
 
»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در چهار شنبه 6 ارديبهشت 1391برچسب:فناوری,الکترونیک, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» افشای تصاویر محصول بعدی BMW ! ؛ تصاویر
در خصوص مشخصات فنی، هنوز همان اطلاعات گذشته در دسترس علاقه مندان است. خودروی 3 سیلندر توربوشارژری، با حجم موتور 1.5 لیتر و ترکیب آن با یک موتور الکتریکی که خروجی آن ها چیزی در حدود 400 اسب بخار خواهد بود.
»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در یک شنبه 3 ارديبهشت 1391برچسب:فناوری,ماشین, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» ساخت قلمی حیرت آور و هوشمند برای تمام سطوح! ؛ عکس
پس از برقراری ارتباط بین قلم هوشمند با ویدئو پروژکتور، تلویزیون، مانیتور یا هر سیستم دیگری، امکان نوشتن، ترسیم کردن و برجسته نمایی در 9 رنگ مختلف برای کاربر فراهم و جوهر قلم تنها با فشار دادن یک دکمه پاک می‌ شود.
»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در یک شنبه 3 ارديبهشت 1391برچسب:فناوری,الکترونیک, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» مشخصات گوشی Galaxy S3 سامسونگ لو رفت! ؛ عکس مشخصات گوشی Galaxy S3 سامسونگ لو رفت! ؛ عکس
سامسونگ یکی از قوی‌ترین شرکت‌ها در زمینه حفظ اطلاعات و لو ندادن آن، تا زمان عرضه محصول جدیدش است. اما این بار اطلاعات گوشی جدیدش لو رفته است.
»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در یک شنبه 3 ارديبهشت 1391برچسب:فناوری,موبایل, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» سریع‌ترین خودروی جهان ؛ فیلم
لذت تجربه یک پرواز در خیابانها و جاده ها را با این خودرو داشته باشید.

به گزارش سرویس علمی فناوری جام نیوز (21 April)، بوگاتی ویرون گرنداسپرت ویتس با 1200 اسب‌بخار قدرت، شتاب‌بگیری 0 تا 100 کیلومتر بر ساعت در 2.6 ثانیه و بیشترین سرعت 410 کیلومتر بر ساعت، سریع‌ترین خودرویی است که در خیابان‌ها دیده می‌شود.

 

به نوشته خبر آنلاین، قدرت 1200 اسب‌بخار و گشتاور 1500 نیوتن‌متری تولیدی توسط موتور غول‌پیکر این خودرو، این امکان را فراهم می آورد تا سرعت خودرو در 9.7 ثانیه پس از آغاز حرکت به 200 کیلومتر بر ساعت برسد.
 

 

برای اطلاع از سایر اخبار سرویس علمی فناوری جام نیوز اینجا کلیک کنید.

 
 
»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در یک شنبه 3 ارديبهشت 1391برچسب:فناوری,ماشین, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» فیلم // تکنولوژی و هنر در خودروی زیبای فرار

ایشی از خودروی هیجان انگیز فراری F12 Berlinetta

 
»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در یک شنبه 3 ارديبهشت 1391برچسب:فناوری,ماشین, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» موزیلا هم موبایل تولید می‌کند

فارس: پیش از این در سال ۲۰۱۱ هم اخباری در مورد احتمال طراحی و عرضه گوشی‌های هوشمند از سوی موزیلا شنیده شده بود که تکذیب گردید.

شرکت موزیلا سازنده محصولات متن باز و مرورگر فایرفاکس هم قصد دارد به جمع سازندگان گوشی‌های همراه بپیوندد.

به نقل از وی تری، این شرکت اولین گوشی هوشمند خود را در پایان سال ۲۰۱۲ عرضه می‌کند و به عنوان اولین مقصد برای عرضه کشور برزیل را انتخاب کرده است.

»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در یک شنبه 3 ارديبهشت 1391برچسب:فناوری,الکترونیک, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» نحوه انتقال مکالمه از خط اشغال به خطوط دیگر تلفن ثابت

http://media.isna.ir/content/16-64.jpg/6http://media.isna.ir/content/16-64.jpg/6http://media.isna.ir/content/16-64.jpg/6استفاده از خدمات سرویس‌های ویژه منوط به درخواست مشترک و وجود امکانات فنی مورد نیاز در مراکز مخابراتی است كه این سرویس‌ها به صاحب امتیاز تلفن یا قائم مقام قانونی وی واگذار می‌شود.

»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در یک شنبه 3 ارديبهشت 1391برچسب:, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» پایتخت برزیل در گوگل

گوگل معمولاً به پاس زحمات مشاهیر دانش و ادب و خدماتی که به بشریت عرضه داشته اند، لوگویی ویژه طراحی می کند.


به گزارش ایتنا، از دیگر مواردی که احتمال تغییر لوگوی صفحه اول گوگل هست، فرا رسیدن مناسبت های خاصی همچون روز مادر، روز کارگر و روز استقلال کشورهاست.
اما این بار گوگل در اقدامی نادر، مناسبت جالبی را برای دستکاری کردن لوگوی خود برگزیده است: �سالگرد تاسیس برازیلیا، پایتخت برزیل�

در ۲۱ آوریل سال ۱۹۶۰، شهر برازیلیا به عنوان پایتخت جدید برزیل افتتاح شد.

از سال ۱۷۶۳ تا ۱۹۶۰ شهر ریو دو ژانیرو پایتخت برزیل بود.

جمعیت پایتخت برزیل در سال ۲۰۱۰، بیش از دو و نیم میلیون نفر برآورد شده است.

در لوگوی گوگل می توان از کلیسای جامع برازیلیا که یکی از مکان های سرشناس و دیدنی این شهر به شمار می رود، طرحی ساده مشاهده کرد.

این بنا در سال ۱۹۵۸ توسط معماری برزیلی به نام اسکار نیمایر طراحی شد.

وی بعدها با طراحی بنای مرکز سازمان ملل در نیویورک، شهرتی جهانی یافت.

»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در یک شنبه 3 ارديبهشت 1391برچسب:فناوری,الکترونیک, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» پژوهشنامه پردازش و مديريت اطلاعات منتشر شد

صلنامه علوم و فناوري اطلاعات با عنوان جديد "پژوهشنامه پردازش و مديريت اطلاعات"، به همراه ويژه‌نامه زمستان 1390 منتشر شد.

به گزارش سرويس پژوهشي ايسنا، پژوهشنامه پردازش و مديريت اطلاعات به همراه ويژه‌نامه ذخيره، بازيابي و مديريت اطلاعات ويژه زمستان 1390 به چاپ رسيد.

شماره دوم از دوره بيست‌و‌هفتم فصلنامه حاوي 12 مقاله با عناوين مقايسه مهارت‌های جست‌وجوی پيوسته بين دانشجويان پزشکی عمومی دانشگاه‌های علوم پزشکی بندرعباس و رفسنجان، تبيين مدل رفتاری هنرآموزان هنرستانهای کشاورزی استان کردستان در تصميم به استفاده از فناوری اطلاعات، مدل توسعه‌ سواد اطلاعاتی در وزارت علوم، تحقيقات و فنّاوری، نقش کتابخانه های ديجيتالی در پشتيبانی از آموزش الکترونيکی، شناسايی عامل‌های زيربنايی در اثربخشی نظام‌های يادگيری الکترونيکی، بررسی عوامل موثر بر استفاده از فناوری اطلاعات توسط دانشجويان کشاورزی، بررسی رابطه بين ميزان علاقه‌مندی به فنّاوری اطلاعات و ارتباطات و سطوح کاربرد آن براساس مدل پذيرش مبتنی بر علاقه هال و هارد، رويکردی شناختی به تنگناهای اخلاقی ناشی از انقلاب فنّاوری اطلاعات: برخی ملاحظات و راهکارها، ارزيابی عوامل مؤثر بر رضايت يادگيرنده ‌الکترونيکی، ارائه شاخص‌‌های سنجش آمادگی الکترونيکی در کتابخانه‌های دانشگاهی براساس مدل IUP، به‌کارگيری استاندارد ايزو 9126 در ارزيابی کيفيت سامانه‌های يادگيری الکترونيکی در ايران و بررسی نقش اندازه و شکل حرف بر يادآوری اطلاعات و سرعت خواندن متن در محتوای الکترونيکي است.

هم‌چنين ويژه‌نامه ذخيره، بازيابي و مديريت اطلاعات زمستان 90 داراي 13 مقاله با عناوين ارزيابی هستی‌شناسی‌ها: بررسی معيارها، رويکردها و سطوح، تأثير مديريت امنيت اطلاعات بر يکپارچگی فرآيندهای سازمانی در زنجيره تأمين، آشفتگی نگارش نام پديدآورندگان ايرانی در پايگاه اطلاعاتی آی‌اس‌آی، چارچوب مفهومی معماری فنّاوری اطلاعات برای سازمان‌های خدمت‌محور، مدل سنجش موفقيت نرم‌افزارهای متن باز در ايران: ديدگاه رضايت کاربران نهايی، مطالعه تطبيقی عناصر فراداده به‌کاررفته در وب‏سايت کتابخانه‏های مرکزی دانشگاه‏های تابع وزارت علوم، تحقيقات و فنّاوری با عناصر فراداده هسته دوبلين، تعامل در بازيابی اطلاعات و واکاوی مدل‌های آن، امکان‌سنجی فنّی بهره‌گيری از نرم‌افزار گرين ‌استون برای ايجاد و توسعه‌ کتابخانه‌های ديجيتالی در ايران، ارائه چارچوب ارزيابی کيفيت اطلاعات در يک سازمان، طراحی و پياده‌سازی يک سامانه‌ بازيابی اطلاعات دوزبانه با استفاده از پيکره‌های زبانی، ارائه الگويی برای تعيين ميزان اهميت ويژگيهای رابط‌کاربر در کتابخانه‌های ديجيتالی ايران، کاربرد هستی‌شناسی در فرايند بازيابی اطلاعات: مروری بر پژوهش‌های جاری و ارائه الگويی مفهومی و شفافيت اطلاعات از منظر برنامه‌ريزان دولت الکترونيک است.

علاقه‌مندان براي مطالعه اين فصلنامه و دسترسي به مطالب آن مي‌توانند به آدرس http://jist.irandoc.ac.ir مراجعه كنند.

»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در یک شنبه 3 ارديبهشت 1391برچسب:فناوری,الکترونیک, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» شرايط تغيير مالكيت سيم‌كارت اعتباري اعلام شد

مشترکين تلفن همراه اعتباري همراه اول مي‌توانند براي انتقال سيم‌کارت خود، به همراه انتقال گيرنده، به يکي از دفاتر خدمات ارتباطي استان محل واگذاري (هنگام ثبت نام توسط متقاضي انجام شده وسيم کارت واگذارشده درآن شهر قابل تحويل خواهد بود) مراجعه كنند تا پس از تنظيم و تکميل سند نقل و انتقال، نسبت به انتقال تلفن همراه از نام انتقال دهنده به نام انتقال گيرنده)، اقدام كنند.

به گزارش ايسنا، ارائه آدرس صحيح و کد پستي 10 رقمي انتقال‌دهنده هنگام تنظيم سند، الزامي است و هنگام نقل و انتقال، انتقال گيرنده از صحت فعال بودن سيم کارت اطمينان حاصل كند. در صورتي که يکي از طرفين صغير باشد، حضور ولي (پدر يا جد پدري)، الزامي است و درصورت فوت مشترک، حضور کليه وراث و ارائه گواهي انحصار وراثت توسط آن‌ها، الزامي است.

همچنين درصورت مفقود شدن شناسنامه تلفن همراه، مشترکين به منظور اخذ مجوز نقل و انتقال (اقرارنامه تأييد شده)، به يکي از مراکز تلفن ثابت (در تهران) و ادارات مشترکين (ساير استانها) مراجعه كنند.

»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در یک شنبه 3 ارديبهشت 1391برچسب:فناوری,الکترونیک, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» هک روزانه 36 وبسايت در ايران

يک کارشناس امنيت الکترونيک با اشاره به آمارهاي منتشر شده از جرايم رايانه اي سال 90 گفت: به طور متوسط روزانه 36 وبسايت در ايران هک مي‌شود و 73 درصد حفره هاي امنيتي کشف شده در سال 90 مربوط به سايت هاي دولتي بوده که از اين تعداد 60 درصد در حوزه خدمات اينترنتي مربوط به بانکهاي دولتي است.
پاشا ناصرآبادي در گفتگو با مهر با اشاره به آمارهاي منتشر شده از جرايم رايانه اي که از سوي پليس فضاي تبادل اطلاعات کشور اعلام شده است، به جرايم رايانه اي مربوط به برداشتهاي غيرمجاز از حسابهاي بانکي اشاره کرد و گفت: در 10 ماهه سال 90 حدود 4 هزار پرونده جرايم رايانه اي در کشور به ثبت رسيده که حدود 47 درصد از اين جرايم فضاي مجازي مربوط به برداشت غيرمجاز از حساب بانکي بوده است.وي با تاکيد براينکه معمولا اينگونه اتفاقات ناشي از بي احتياطي کاربران است، در مورد شگردهاي مجرمان در برداشت از حسابهاي بانکي افراد گفت: براساس آمار منتشره 55 درصد از شگردهاي مجرمان از حسابهاي بانکي مربوط به سوء استفاده از رمز دوم اينترنتي بوده است و نصب نرم افزارهاي جاسوسي 24درصد، سرقت کارتهاي بانکي 9 درصد و فيشينگ يا صفحات اينترنتي جعلي 8 درصد اين موارد را تشکيل داده است. مدرس و پژوهشگر حوزه فناوري اطلاعات با بيان اينکه به طور متوسط روزانه 36 وبسايت در ايران هک مي‌شود، ادامه داد: بالغ بر 73 درصد حفره هاي امنيتي کشف شده در سال 90 مربوط به سايتهاي دولتي بوده که از اين تعداد 60 درصد حفره هاي امنيتي در حوزه بانکها و خدمات اينترنتي مربوط به بانکهاي دولتي است. وي بيشترين انگيزه ارتکاب به جرايم رايانه اي در ايران را کسب منافع مالي با اختصاص 72 درصد آمار اعلام کرد و ادامه داد: مسائل ضد اخلاقي 14 درصد انگيزه ارتکاب به جرايم رايانه اي، انتقامجويي، تسويه حساب فردي و رقابتهاي شغلي 3 درصد و افتخار به توانايي و سرگرمي 11 درصد اين انگيزه ها را شامل مي‌شود. به گفته ناصرآبادي بر اساس تفکيک جنسيتي صورت گرفته از مجرمان جرايم رايانه اي در کشور مشخص شده که 89 درصد مجرمان جرايم رايانه اي مرد و 11 درصد زن هستند. وي در مورد تفکيک سني مجرمان جرايم رايانه اي نيز گفت: جوانان 17 تا 25 سال 64 درصد مجرمان فضاي مجازي را تشکيل مي‌دهند و اين نشان مي‌دهد که بسياري از جوانان ما که اطلاعات زيادي از امنيت فضاي مجازي نداشته اند بسيار درخطر هستند.

»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در یک شنبه 3 ارديبهشت 1391برچسب:فناوری,الکترونیک, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» جزئيات راه اندازي فاز اول اينترنت ملي

معاون وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در تشريح آخرين وضعيت راه اندازي شبکه ملي اطلاعات به جزئيات جديدي از راه اندازي اين طرح اشاره کرد و گفت: فاز اول اينترنت ملي فعلا براي کاربران دولتي و شبکه‌هاي اختصاصي تا پايان امسال راه‌اندازي مي‌شود.
علي حکيم جوادي در گفتگو با مهر با بيان اينکه در راستاي ايجاد شبکه ملي اطلاعات يکي از برنامه هاي در دست انجام، جداسازي دسترسي هاي داخلي از دسترسي هاي خارجي است، اظهار داشت: اما اين به اين معني نيست که ما بخواهيم اينترنت را کاملا قطع کنيم.
برنامه ريزي با PAP ها براي راه اندازي اينترنت ملي
معاون وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات با اشاره به قابليتهاي تامين نيازهاي داخل کشور از طريق شبکه ملي اينترنت، گفت: با وجود اين شبکه نيازهايي که در داخل کشور وجود دارد را از داخل و از طريق ديتاسنترها و مراکز داده داخلي تامين خواهيم کرد و نياز به سايتهاي خارجي از طريق اينترنت بين‌الملل براي کاربران قابل دسترسي خواهد بود.وي با بيان اينکه براي عملياتي شدن اين طرح نيازمند برنامه زمان بندي هستيم، اضافه کرد: هم اکنون مشغول برنامه ريزي با شرکتهاي اينترنتي و شرکتهاي مخابراتي براي انجام اين کار هستيم.حکيم جوادي در پاسخ به اين سوال که جداسازي اينترنت از شبکه ملي اينترنت براي کاربر محسوس خواهد بود، تصريح کرد که کاربر نبايد خود را ناراحت اين موضوع کند و اين موضوع اصلا به کاربر ارتباطي ندارد به اين معني که زماني که کاربر يک موضوع در داخل کشور را جستجو مي‌کند اگر ميزباني و منابع سايت موردنظر در داخل کشور باشد قطعا با سرعت بيشتري به سايت مورد نظر دسترسي پيدا خواهد کرد و چنانچه موضوع مربوط به سايتهاي خارج از کشور باشد با سرعتهاي تعريف شده براي اينترنت خارجي نياز خود را تامين مي‌کند.

»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در یک شنبه 3 ارديبهشت 1391برچسب:فناوری,الکترونیک, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» راه اندازي فاز اول اينترنت ملي

معاون وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در تشريح آخرين وضعيت راه اندازي شبکه ملي اينترنت به جزئيات جديدي از راه اندازي اين طرح اشاره کرد و گفت: فاز اول اينترنت ملي فعلا براي کاربران دولتي و شبکه هاي اختصاصي تا پايان امسال راه اندازي مي شود. علي حکيم جوادي در گفتگو با خبرنگار مهر با بيان اينکه در راستاي ايجاد شبکه ملي اطلاعات يکي از برنامه هاي در دست انجام، جداسازي دسترسي‌هاي داخلي از دسترسي هاي خارجي است، اظهار داشت: اما اين به اين معني نيست که ما بخواهيم اينترنت را کاملا قطع کنيم.

»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در یک شنبه 3 ارديبهشت 1391برچسب:فناوری,الکترونیک, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» شرايط تغيير مالكيت سيم‌كارت اعتباري اعلام شد

مشترکين تلفن همراه اعتباري همراه اول مي‌توانند براي انتقال سيم‌کارت خود، به همراه انتقال گيرنده، به يکي از دفاتر خدمات ارتباطي استان محل واگذاري (هنگام ثبت نام توسط متقاضي انجام شده وسيم کارت واگذارشده درآن شهر قابل تحويل خواهد بود) مراجعه كنند تا پس از تنظيم و تکميل سند نقل و انتقال، نسبت به انتقال تلفن همراه از نام انتقال دهنده به نام انتقال گيرنده)، اقدام كنند

»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در یک شنبه 3 ارديبهشت 1391برچسب:فناوری,الکترونیک, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» قطع ارتباط رايانه‌هاي آلوده با اينترنت

در حال حاضر FBI كاربران را به بازديد از وب‌سايت http://www.dcwg.org ترغيب كرده كه آن‌ها را از آلوده شدن سيستم‌شان آگاه مي‌سازد و نحوه حل اين مشكل را به آن‌ها توضيح مي‌دهد.

»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در یک شنبه 3 ارديبهشت 1391برچسب:فناوری,الکترونیک, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» اي‌ميل امكان شنود دارد؟

http://media.isna.ir/content/2-236.jpg/6

خبرهاي متعددي كه حاكي از دستگيري مجرماني دارد كه با استفاده از VPN و پروكسي‌ها به تهديد افراد متعددي اقدام كرده‌اند و اين ذهنيت را براي كاربران به وجود مي‌آورد كه آيا حساب كاربري افراد به واقع شنود مي‌شود؟

به گزارش خبرنگار فن‌آوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، توسعه دايره فن‌آوري‌هاي نوين ارتباطي همچون فن‌آوري اطلاعات، بسترهاي ويژه‌اي را براي ارائه خدمات الكترونيكي به ارمغان آورده و در برابر آن زمينه‌هايي را نيز براي افرادي با تفكرات و اهدافي خاص پديد آورده است.

اين افراد خاص كه شايد در مجموع كل كاربران اينترنت، جامعه آماري بسيار پاييني را شامل شوند اما هميشه همين قشر كوچك باعث بيشترين مخاطرات حوزه فن‌آوري بوده و روند تعاملات اين مسير را باكندي روبرو كرده‌اند كه باز هم اين رويه صرفا از حدود 15 سال پيش و همزمان با ايجاد پايگاه‌هايي با اطلاعات شخصي و تعامل‌محور رونق گرفت.

تشكل كاربران اينترنت را اگر شامل دو گروه فرض كنيم، دسته اول را مي‌توان گروه‌هايي مانند هكرهاي كلاه سفيد و دسته گروه‌هايي مانند هكرهاي كلاه سياه بدانيم كه گروه دوم هميشه درصدد تحقق آرمان‌ها و عقايد شوم خود است و در برابر آن‌ها گروه اول هم هميشه به فكر راه چاره‌اي براي به سلامت عبور كردن از ميان تمامي موانع و تله‌‌هاي موجود در اين مسير هستند كه اين تقابل روزانه بين اين دو قشر به صورت گسترده ادامه دارد و هر كدام براي پيشي گرفتن از ديگري دست به ابتكارات و نوآوري‌هايي در اين رويه مي‌زنند.

چندي است كه اخباري مبني بر دستگيري افراد و گروه‌هايي را مي‌شنويم كه پليس فتا موفق به دستگيري آن‌ها شده است؛ حال جاي تعجب دارد كه تمامي اين افرادي كه نهايتا توسط پليس ردگيري مي‌شوند با علم بر اينكه اين حوزه قابل رصد كردن است، دست به اقدامات سوء عليه افراد مي‌زنند و گاها با تهديد كاربران از آن‌ها باج مي‌گيرند و در نمونه‌هاي بزرگ‌تر دست به سرقت اطلاعات و حساب‌هاي شخصي مشتريان يك بانك مي‌زنند و مسلما در اين مسير تمامي تلاش خود را براي دور زدن موانع و چالش‌هايي كه روزي گريبان آن‌ها را خواهد گرفت، به كار مي‌برند اما چرا با تمامي اين اوصاف باز هم گرفتار مي‌شوند؟!

زماني بود كه گفته مي‌شد كاربراني كه درصدد گم كردن رد خود در شبكه جهاني اينترنت هستند مي‌توانند از پروكسي‌ها و يا به غلط همان آنتي پروكسي‌ها و يا VPNها استفاده كنند، اما اين روزها شاهد هستيم كه مأموران فتا اين افراد را نيز به دام مي‌اندازند، پس آيا به واقع مي‌توان از شبكه‌هايي همچون اينترنت به گونه‌اي گذر كرد كه هيچ ردي نتوان از خود بر جاي گذاشت؟

اخيرا رييس پليس فضاي توليد و تبادل اطلاعات استان اصفهان از دستگيري فردي که با ارسال اي‌ميل‌هاي تهديد آميز موجب سلب آرامش يکي از شهروندان اصفهاني شده بود خبر داده و گفته در تحقيقات اوليه مشخص شد که متهم از طريق vpn به انتشار عکس‌هاي شخصي شاکيه اقدام کرده تا هويتش را پنهان دارد اما كارشناسان پليس فتا توانسته‌اند وي راشناسايي كنند.

پيش از اين‌ها و حدود دو سال گذشته هم اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی گفته بود پيامك‌ها و ای‌میل‌ها از جایی فرستاده می‌شود که کاملا در کنترل آن‌هاست و کاربران اینترنتی نبايد تصور کنند که آنتی پروکسی (كه درست آن فيلتر شكن است) جلویش را می‌گیرد و این تصور اشتباه را نداشته باشند که کنترل نمی‌شوند چراکه تاکنون در رابطه با آن‌ها نیز مدارا می‌شده است.

اين به وضوح نشان مي‌دهد كه پليس فتا قابليت نظارت بر اين حوزه و اين بخش را دارد. اصطلاح VPN كه به شبكه‌هاي خصوصي مجازي گفته مي‌شود داراي الگوريتمي هستند كه براي ارتقاي امنيت به كار گرفته مي‌شوند و در طول كانال آن‌ها پيام‌ها رمزگذاري و رمزگشايي مي‌شوند و به همين دليل كاربر واسطي اگر در طول مسير بر اين پيام به صورت خواسته يا ناخواسته شود قادر به تشخيص پيام نيست و محتويات آن لو نمي‌رود.

اما اين نوع برقراري ارتباطات ايمن كه پليس فتا معتقد است مي‌تواند كاربراني را كه از آن استفاده مي‌كنند، شناسايي كند، مسير حركت و برقراري ارتباطات را تغيير مي‌دهد به نوعي كه اگر به عنوان مثال در گذشته در فضاي مجازي از نقطه A به نقطه B با وارد كردن آدرس منتقل مي‌شديم اما در VPN مبدأ و مقصد همان است؛ تنها مسيري كه لحاظ مي‌شود متفاوت است كه اين شيوه بيش‌تر در راستاي دور زدن فيلترينگ مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

البته براي دور زدن فيلترينگ مسيرهاي بسياري و نرم‌افزارهاي پروكسي متعددي وجود دارند كه يكي از آن‌ها همين VPNها هستند؛ اگر جنبه ايمن بودن را مد نظر قرار دهيم گواهي‌هاي سطح امنيت هم براي برخي سايت‌ها وجود دارد كه كاربران مي‌توانند پروتكل خود را با آن ايمن كنند كه به صورت HTTPS نوشته مي‌شود و اين گواهي نيز الگوريتمي را در بدنه خود دارد كه قادر است پيام‌ها را رمز گذاري كند.

به منظور همين وجود همين گواهي‌هاي سطح امنيت كه براي برخي سايت‌هاي مهم لحاظ مي‌شوند، بسياري از نرم‌افزارهاي پروكسي وجود دارند كه با الگوريتم كدگذاري خود در برخورد با آن‌ها دچار مشكل مي‌شوند و نمي‌توانند آنها را نمايش دهند و پيامي كه براي پروكسي از سوي سايت مورد نظر ارسال مي‌شود نامعتبر است.

با وجود تمامي اين مراحل رمزگذاري و تغيير مسير برقراري ارتباطات داخل شبكه‌اي، باز هم شاهديم پليس از دستگيري برخي مجرماني خبر مي‌دهد كه از اين فضا استفاده غيرمناسب كرده‌اند و اين حكايت از سامانه‌هاي قدرتمند تشخيص رمز و كد پليس فتا دارد كه بسي جاي خوشحالي دارد.

انتهاي پيام

»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در یک شنبه 3 ارديبهشت 1391برچسب:فناوری,سیستم عامل, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» گوشي فوق باريك هواوي در راه است

کمپانی چینی هواووی اعلام کرده که گوشی هوشمند فوق باریک Ascend P1 خود را ماه می به بازار معرفی می کند. این گوشی که از اندروید بستنی حصیری استفاده می کند یکی از باریک ترین گوشی های جهان تنها با ۶٫۶۸ میلی متر است.
اولین کشورهایی که این گوشی برای فروش عرضه می شود استرالیا، هنگ کنگ و تایوان هستند. هواووی سپس این گوشی را در ماه ژوئن در آمریکای لاتین و تابستان امسال در اروپا به مشتریان ارائه می کند.
به گزارش پایگاه خبری فن آوری اطلاعات ایران از Yahoo،بازار آمریکای شمالی در انتهای لیست هواووی برای عرضه گوشی هوشمندش قرار دارد هواووی به خاطر اجرای طرحهای مخابراتی در سراسر دنیا شهره است. البته این امکان وجود دارد که گوشی Ascend P1 به وسیله بازارهای محلی راه خود را زودتر از موعد به آمریکای شمالی باز کند.
گوشی هوشمند هواووی دارای پردازنده دو هسته ای ۱٫۵ گیگا هرتزی TI OMAP 4460 است. قابلیت اتصال ۲۱Mbs توسط HSPA+ و WiFi دارد. صفحه نمایش این گوشی ۴٫۳ اینچ است و کیفیت ضبط تصاویر ویدیویی Ascend P1 1080P است.

»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در شنبه 2 ارديبهشت 1391برچسب:, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» هک روزانه 36 وبسایت در ایران/ شگردهای اینترنتی برداشت از حسابهای بانکی

یک کارشناس امنیت الکترونیک با اشاره به آمارهای منتشر شده از جرایم رایانه ای سال 90 گفت: به طور متوسط روزانه 36 وبسایت در ایران هک می شود و 73 درصد حفره های امنیتی کشف شده در سال 90 مربوط به سایتهای دولتی بوده که از این تعداد 60 درصد در حوزه خدمات اینترنتی مربوط به بانکهای دولتی است.

»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در شنبه 2 ارديبهشت 1391برچسب:, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» گوشي وان اس، يكي از باريك‌ترين تلفن‌هاي بازار

»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در شنبه 2 ارديبهشت 1391برچسب:,

توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» اپل در آيفون بعدي از فناوري فلز مايع استفاده مي‌كند

»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در شنبه 2 ارديبهشت 1391برچسب:,

توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» فیلم // محصول جدید شرکت لنوو
معرفی تبلت جدید IdeaTab S2109 محصول شرکت Lenovo
 
»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در شنبه 2 ارديبهشت 1391برچسب:, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» یافته محققان برای دوبرابر کردن طول عمر
تحقیقات جدید صورت گرفته بر روی موش‌ها نشان می‌دهد، مولکول‌های فولرن می‌تواند طول عمر را تا دو برابر افزایش دهد.
»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در شنبه 2 ارديبهشت 1391برچسب:, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» فناوری جدید در خدمت اکتشافات زیر دریا ؛ فیلم
یکصد سال پس از اینکه تایتانیک با توده یخ شناور اصابت کرد، این کشتی نگون بخت همچنان باعث الهام مهندسان و کاشفان قرن بیست و یکم است.
»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در شنبه 2 ارديبهشت 1391برچسب:, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» طرح بلند پروازانه بزرگراه های آسمانی / عکس
ممکن است که این مطلب علمی تخیلی به نظر برسد، اما متخصصان شروع به مطالعه و طراحی ساخت شبکه جاده‌ای در آسمان کرده اند که می‌تواند به اندازه هزاران ماشین، ظرفیت داشته باشد.
»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در شنبه 2 ارديبهشت 1391برچسب:, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |

» عناوين آخرين مطالب ارسالي