» کاهش قیمت ۶۵ هزارتومانی گوشی پرفروش نوکیا! ؛ عکس

  » به روزترین سایت اخبارفناوری اطلاعات درشمال کشور
موضوعات مطالب
نويسندگان وبسایت
آمار و امكانات
تعداد بازديدها:

ورود اعضا:

کمپین خودجوش دانشجویان برای همکاری با سازمان انرژی اتمی





طراح قالب

 به روزترین سایت اخبارفناوری اطلاعات درشمال کشور

درباره وبسایت
به سایت si-technewsخوش آمدید
پيوند هاي روزانه
آرشيو مطالب
لينك دوستان
» کاهش قیمت ۶۵ هزارتومانی گوشی پرفروش نوکیا! ؛ عکس

فزایش واردات این گوشی نسبت به گذشته باعث شده تا بهای این گوشی نسبت به یک ماه گذشته با افت قیمت در بازار عرضه شود.

»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در چهار شنبه 17 خرداد 1391برچسب:فناوری وعلمی, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» (( كاهش سطح اتصال كوتاه شبكه))

 (( كاهش سطح اتصال كوتاه شبكه))
چكيده:
رشد سريع مصرف در شبكه‌هاي برق با توسعه و گسترش منابع توليد و ايستگاههاي تبديل و توزيع همراه مي‌باشد. كيفيت برقرساني از نقطه نظر ايمني و قابليت اطمينان و ملاحظات پارامترهاي اقتصادي ايجاد سيستم‌هاي بهم پيوسته را مدنظر قرار داده است كه بدنبال آن مسائل ديگري از قبيل تامين پايداري شبكه و انتخاب سطوح ولتاژ بالاتر را در پي دارد. گسترش وسيع شبكه مسائلي را ايجاد مي‌كند كه در مواردي موضوعاتي با كيفيتي جديد و در موارد ديگر آنهايي هستند كه بطور عام در شبكه‌هاي برقرساني وجود دارند ولي در شبكه‌هاي بزرگ با سرعت بيشتر و بشكل حادتري بروز مي‌كنند. يكي از عمده‌ترين اين موضوعات افزايش سطوح اتصال كوتاه و چگونگي كاهش آن مي‌باشد. موضوع اين مقاله بررسي روشهاي كاهش سطح اتصال كوتاه بويژه ارائه پيشنهادات در مورد بكارگيري اين روشها در شبكه بهم پيوسته برق ايران است.
شرح مقاله:
يك شبكه الكتريكي كه در شرايط عادي بكار مشغول است عهده دار وظايفي است كه به آن محول شده است. بطور مثال در يك شبكه ساده انتقال نيرو از مركز توليد به محل مصرف مي‌بايستي تنظيمات و كنترل آنچنان باشد كه فركانس و ولتاژ مورد نظر مصرف كننده را در حد مشخص تامين نمايد.
بدلايل مختلف مواردي پيش مي‌آيد كه اختلافي در شرايط كار عادي شبكه بوقوع مي‌پيوندد كه در اين حالت مقادير كميات الكتريكي شبكه مورد نظر از حدود نقطه كار عادي آن فاصله بسياري دارند. طراحي تجهيزات و نحوه كنترل بايستي قابليت تحمل و پيشگيري اين شرايط ناخواسته را داشته باشد. اختلالاتي كه در شبكه ايجاد مي‌شوند متنوع هستند مانند قطع و وصل ناگهاني بار، خارج شدن و يا در مدار آمدن الماني از شبكه كه خارج از قابليت تحمل آن باشد. شدت افزايش اختلالات است كه درجه اهميت شناسائي و نحوه برخورد با آنها را مشخص مي‌سازد. شاخص‌ترين آنها عيب‌هاي غير متعارفي هستند كه در شبكه بوقوع مي‌پيوندد و با عنوان اتصال كوتاه مي‌شناسيم. اتصال كوتاه در شبكه‌هاي سه فاز بستگي به نحوه اتصال فازهاي مختلف با هم و يا با زمين انواع مختلفي دارند كه مهمترين آنها اتصال كوتاه سه فازه است. اتصال كوتاه ممكن است در هر نقطه‌اي از ژنراتور تا المانهاي موجود در پست و يا خطوطي ارتباطي رخ دهد. با گسترش شبكه‌هاي انتقال و افزايش خطوط انتقال نيرو بدليل عوامل غير قابل كنترل احتمال وقوع اين حوادث بر روي خطوط انتقال نيرو به مراتب خيلي بيشتر از حوادثي است كه در ايستگاهها بوقوع مي‌پيوندند. دستيابي به كميات الكتريكي در موقع بروز اين حوادث بمنظور بكارگيري تجهيزات از نظر قابليت تحمل و همچنين تنظيمات وسايل حفاظتي اهميت محاسبات اتصال كوتاه را آشكار مي‌سازد.
با توسعه شبكه‌هاي توليد و انتقال نيرو سطوح اتصال كوتاه شبكه افزايش مي‌يابد و اين مقادير در مورد تاسيسات موجود از حدود قدرت تجهيزات بكار گرفته شده فراتر مي‌روند و در نتيجه مي‌بايستي تجهيزات موجود تعويض شوند و در مورد طرحهاي آينده تجهيزات با قدرت بيشتري انتخاب شوند.
تعويض تجهيزات در صورت جابجائي آنها در دستگاههاي مختلف به همراه تقويت مناسب تجهيزات و يا انتخاب قدرتهاي بالاتر علاوه بر محدوديتهاي تكنولوژيكي از نقطه نظر اقتصادي هم مقرون بصرفه نمي‌باشد.
اگر فقط از همين ديدگاه به مسئله بنگريم لزوم كاهش سطوح اتصال كوتاه مشخص مي‌شود و اهميت بررسي روشهايي كه كاهش سطوح اتصال كوتاه را سبب مي‌گردند بارزتر مي‌شود. در اين رابطه عوامل افزايش سطوح اتصال كوتاه و روشهاي كاهش آن و چگونگي كاربرد اين روشها در شبكه برق ايران مورد بررسي قرار مي‌گيرد.
1ـ افزايش سطوح اتصال كوتاه:
به جهت رسيدن به روشهايي كه سطوح اتصال كوتاه را كاهش دهند قدري بيشتر به عواملي كه سبب افزايش سطوح اتصال كوتاه مي‌شوند مي‌پردازيم زيرا كه قبلاً اين عوامل را بايد شناخت و سپس به مقابله با آنها پرداخت. مهمترين اين عوامل را بصورت زير ميتوان دسته‌بندي نمود.
1ـ1ـ بالا رفتن قدرت توليدي نيروگاههاي جديد:
نيروگاههايي كه در رابطه با توسعه شبكه در مدار قرار مي‌گيرند در مجموع از قدرت توليدي بيشتري نسبت به نيروگاههاي قديمي برخوردار هستند و واحدهاي جديد اين نيروگاهها داراي قدرت زياد مي‌باشند. واضح است كه با بالا رفتن مصرف نصب نيروگاههاي جديد الزامي است و در مدار آمدن اين نيروگاهها جريان اتصال كوتاه شبكه را بالا مي‌برند. اين افزايش در مورد پستهاي نيروگاه و پستهاي مجاور آن از شدت بيشتري برخوردار است.
2ـ1ـ افزايش مدارهاي ارتباطي:
در سطح ولتاژ معين بمنظور تغذيه بارهاي جديد در مراحلي از توسعه شبكه براي انتقال بار احداث خطوط ارتباطي جديد اجتناب ناپذير است و همانطور كه قبلاً هم اشاره شده به جهت بالا بردن ضريب اطمينان شبكه وجود ارتباطات بيشتر الزامي است.
جدا از مسائل فوق بهم پيوسته شدن سيستمهاي نواحي مختلف هم عامل عمده‌اي در ايجاد اتصالات جديد و بالا رفتن سطوح اتصال كوتاه هستند. تأمين پايداري شبكه در سيستمهاي بهم پيوسته از عوامل مهم افزايش اتصالات و عامل تعيين كننده‌اي در انتخاب كلاس ولتاژ بالاتر است.
3ـ1ـ كلاس ولتاژ بالا:
در مراحلي از توسعة شبكه با توجه به ميزان انتقال بار و اهميت پايداري شبكه به دلايل فني و اقتصادي كلاس ولتاژ بالاتري انتخاب مي‌گردد. در مواردي كه ولتاژ بالاتر براي تغذيه پست‌هاي با بارهاي سنگين بكار گرفته مي‌شوند به دليل مشخصات الكتريكي مدارهاي ارتباطي در كلاس ولتاژ بالاتر افزايش سطوح اتصال كوتاه مطرح است ولي با ارتباط سيستم جديد با ولتاژ بالاتر به سيستم موجود با ولتاژ پائين‌تر مسئله افزايش سطح اتصال كوتاه براي سيستم با ولتاژ پائين‌تر به صورت هادي مطرح خواهد شد.
4ـ1ـ پستهاي تبديل ولتاژ:
چنانكه در مرحلة قبل ذكر شد انتخاب كلاس ولتاژ بالاتر به منظور انتقال بار بيشتر است كه در مسيرهاي انتقال از طريق ترانسفورماتورهاي تبديل ولتاژ در ايستگاههاي مورد نظر اين عمل انجام مي‌گردد. محل ايستگاههاي تبديل در مراحل برنامه‌ريزي توسعه شبكه تعيين مي‌شود. نكتة مهم اين است كه وقتي در نقطه‌اي از شبكه چنين تبديلي انجام شود در طرف ولتاژ پائين‌تر معمولاً مدارات موجود در اين ايستگاهها ورود و خروج مي‌گردندكه علاوه بر اتصال از طريق ترانسفورماتور به شبكه با ولتاژ بالاتر، افزايش تعداد مداراتي كه با نيروگاهها در سطح ولتاژ پائين‌تر رينگ هستند باعث افزايش جريان اتصال كوتاه مي‌گردند.
5ـ1ـ افزايش ظرفيت پستها:
جابجايي و يا اضافه شدن ترانسفورماتورها به منظور بالا بردن ظرفيت پست از مواردي است كه باعث افزايش جريان اتصال كوتاه و به خصوص در طرف فشارضعيف پستها توزيع مي گردد.
2ـ روشهاي كاهش سطوح اتصال كوتاه:
با توجه به شناخت عوامل عمده افزايش سطوح اتصال كوتاه به بررسي روشهاي كاهش آن مي‌پردازيم. خطوط اساسي كاهش سطح اتصال كوتاه را مي‌توان بشرح زير طبقه‌بندي كرد.
1ـ2ـ استفاده از تجهيزات با ظرفيت مناسب:
در مرحله‌اي كه قدرت تجهيزات از سطوح اتصال كوتاه كمتر مي گردد مي‌توان اقدام به تعويض آن نمود و تجهيزاتي با قدرت بيشتر نصب كرد و همچنين با در نظر داشتن سطوح اتصال كوتاه آينده شبكه كه براي فاصله زماني مناسبي محاسبه گرديده ظرفيت تجهيزات مورد نظر را انتخاب نمود.
كاربرد اين روش در شبكه‌هائي كه زياد گسترده نيستند معمول است و حتي در مورد شبكه‌هاي بسيار بزرگ هم تا جائي كه امكانات تكنولوژي اجازه مي‌دهد محدوديتي وجود ندارد ولي از نظر اقتصادي مقرون به صرفه نيست.
2ـ2ـ در نظر گرفتن كاهش جريان اتصال كوتاه در طراحي با احتساب معيار لازم بزاي قابليت اطمينان، پايداري و انعطاف‌پذيري سيستم:
منظور آن است كه طرح پستها و اتصالات به گونه‌اي باشند كه قابليت مانور فراوان داشته باشند و در شرايط به خصوصي به توان امكانات تغذيه مناسب را از طريق آنها برقرار ساخت و يا اينكه راكتور سري كه در زمان بروز عيب بتواند با پديدة ـ افزايش جريان اتصال كوتاه مقابله نمايد منظور شود. به عنوان مثال در ايستگاهائي كه اهميت آنها از اين نظر بارز است با بررسي مشخص مي‌شود كه ترتيب شينه بندي و كليدهاي كوپلاژو تقسيم كننده چگونه باشد تا بتوان امكان جداسازي شينه‌ها و مانور خطوط بر روي شينه مورد نظر را فراهم آورد. هزينه در اين روش با توجه به قابليت مانور گران ولي از تجهيزات استفاده بيشتري حاصل مي‌آيد.
جداسازي شينه‌ها قابليت اطمينان شبكه را در مواقعي كه اين عمل انجام شود پائين مي‌آورد.
طرحهاي ويژه اتصالات سيم‌پيچي ژنراتورها و ترانسفورماتورها سبب كاهش جريان اتصال كوتاه به مقدار مؤثري مي‌گردند.
3ـ2ـ استفاده از وسايل محدود كنندة جريان اتصال كوتاه:
استفاده از دستگاههاي محدود كننده جريان اتصال كوتاه در شبكه‌هاي بسيار بزرگي كه حتي با بكا گرفتن كليدهاي با قدرت قطع 50 و 63 كيلو آمپر هنوز با افزايش سطح اتصال كوتاه مواجه مي‌باشند مطرح گرديده است.
متذكر مي‌گردد كه براي شبكه برق ايران كه جريان اتصال كوتاه آن تا قدرت قطع كليدهاي فوق الذكر فاصله زيادي دارد بكارگيري چنين وسايلي توصيه نمي گردد.
ـ 2ـ بكارگيري سيستم‌هاي حفاظتي ويژه جهت كاهش صدمات ناشي از وصل‌هاي مجدد و بي مورد كليدها:
جهت كاهش اثرات جريان اتصال كوتاه بر روي تجهيزات با اندازه‌گيريهاي BACK-UP و استفاده رله‌هاي حفاظتي خاص مي‌توان از شدت خسارت وارده جلوگيري كرد. اين روش با كاربرد سيستم‌هاي حفاظتي ويژه در مقياس ـ وسيعي براي تجهيزات مختلف با توجه به امكانات عملي مي‌تواند بكار گرفته شود.
و بدين وسيله مي‌توان صدمات وارده به تجهيزات ناشي از باقي ماندن عيب در وصل‌هاي مجدد بطور خودكار و يا بطور دستي را كاهش داد.
3ـ كاهش سطح اتصال كوتاه در شبكه برق ايران:
شبكه برقرساني ايران در ابتدا مانند شروع و بكارگيري اين صنعتدر ممالك پيشرو در اين زمينه از سيستمهاي جداگانه تشكيل مي‌شد كه بعداً با گسترش و بهم پيوسته شدن سيستمهاي جدا از هم سيستم بهم پيوسته برق ايران بوجود آمد بطوريكه امروز بغير از نواحي خراسان و سيستان و بلوچستان بقية نواحي در مجموعه سيستم بهم پيوسته برق ايران قرار گرفته‌اند. در مراحل اوليه گسترش سيستم بغير از ناحية تهران و تا حدودي خوزستان بسياري از شبكه‌هاي نواحي آلت تغذيه شعاعي را داشتند هر چند كه در داخل شبكه‌هاي مورد نظر منابع توليد وجود داشت ولي ميزان توليد كم و واحدها كوچك بودند. شبكة مازندران از طريق خط تك مداره 230 كيوولت بعثت ـ قائم شهر، ناحيه غرب شامل استانهاي همدان و باختران از خط 230 كيلوولت تك مداره خرم‌آباد ـ كنگاور، به ناحيه‌آذربايجان از خط تك مداره 230 كيلوولت لوشان ـ سرد رود و ناحيه گيلان از طريق خط 132 كيلوولت سفيد رود ـ رشت تغذيه مي‌شدند و نواحي فارس، اصفهان، بندرعباس و جنوب شرقي سيستم‌هاي تغذيه جداگانه را داشتند. در همان زمان كه ناحيه اصفهان از شبكه جدا بود در محدودة تهران رينگ كامل 230 كيلوولت با تعداد زيادي پست 63/230 كيلوولت با منابع توليدي نزديك به آن وجود داشت.
با گسترش بيشتر شبكه افزايش سطوح اتصال كوتاه در ناحيه تهران آثار خود را نشان داد انتظار مي‌رود كه نواحي ديگر بخصوص خوزستان و اصفهان در آينده با مشكل بالا بودن جريان اتصال كوتاه مواجه شوند.
بنابراين لازم است كه به طريقي جريان اتصال كوتاه در شبكه بهم پيوسته برق ايران كاهش يابد. با توجه به حاد بودن اين مسئله براي ناحيه تهران اعمال روشهاي فوق را براي شبكة تهران مورد بررسي قرار داده و نتايج حاصله از بررسي ناحيه تهران مي‌تواند براي ساير نواحي مفيد واقع شود.
از ميان روشهاي شناخته شده همانطور كه قبلاً هم گفته شد استفاده از دستگاههاي محدود كننده جريان اتصال كوتاه توصيه نمي‌گردد زيرا كه اساساً سطح اتصال كوتاه در ناحيه تهران در حدي نيست كه نتوان آن را بدليل محدوديتهاي تكنولوژي بر طرف ساخت.
 كار گرفتن سيستمهاي حفاظتي ويژه احتمال وقوع صدمات را كاهش مي‌دهد و استفاده از آن ايمني بيشتري را براي آن دسته از تجهيزات كه در وضعيت بحراني نيستند فراهم مي‌آورد ولي مشكل در مورد تجهيزاتي كه قدرت تحملشان پائين‌تر از جريان اتصال كوتاه ناحية تهران است. به قوت خود باقي است.
بنظر مي‌رسد كه روش تعويض تجهيزات پاسخگوي حل مشكل باشد. اعمال اين روش با محدوديتهايي روبروست كه از آن جمله بار مالي آن است كه مي‌بايستي صرف خريد تجهيزات جديد گردد. در صورتيكه از نظر مالي محدوديتهايي وجود نداشته باشد. در بعضي موارد بدليل محدوديتهاي كه در پستها وجود دارد امكان كاربرد اين روش بسيار محدود است و حتي در بعضي پستها مشكل بنحوي است كه بايد تغييراتي اساسي در طراحي پست بعمل آورد. با بكارگيري اين روش ميتوان براي آن گروه از پستها كه امكان تعويض تجهيزات وجود دارد به مقابله با مشكل پرداخت. براي اين گروه از پستها در فاصله زماني كه اينكار انجام مي‌شود. مسئله بقدرت خود باقي است و همچنين براي آن گروه از پستهائي كه كاربرد اين روش هزينه زيادي در بر دارد روش ديگري بايد مورد بررسي قرار گيرد.
از ميان روشهاي ذكر شده روش جداسازي شينه‌ها و كم كردن تعداد مدارات ارتباطي مي‌تواند براي آن گروه از پستها كه در فاصله زماني معيني مواجه با شكل بالا بودن سطح اتصال كوتاه هستند مفيد واقع شود. لازم به ذكر است كه در مراحل مختلف برنامه ريزري توسعه شبكه است كه زمان تعويض تجهيزات هم براي سيستم موجود و هم براي طرحهاي آينده مشخص مي‌شود. در مورد برنامه‌هاي آينده با در نظر گرفتن موضوع كاهش جريان اتصال كوتاه، طرح پست بايستي به نحوي باشد كه قابليت مانور براي جداسازي شينه‌ها را فراهم آورد. راكتور سري و يا طرحهاي ويژه براي سيم‌پيچي ژنراتورها و ترانسفورماتورها كه در كاهش سطح اتصال كوتاه به مقدار قابل ملاحظه اي مؤثرند مي‌توان در نظر گرفته شود. منظور نمودن پارامترهاي ذكر شده در طرحها بايد با معيارهاي قابل قبول براي قابليت اطمينان، پايداري و حداقل تلفات همراه باشد. كه مسلماً هزينه طرح را افزايش خواهد داد ولي از تجهيزات استفاده بيشتري بعمل خواهد آمد.
در مورد سيستم موجود كه به اجبار بايد روش جداسازي را به كار گرفت تعداد پست‌هايي كه امكان اين كار را دارند محدود است و ضريب اطمينان تا حدودي پائين خواهد آمد.
جدا از محدوديتهاي فوق اعمال اين روش واحد بهره‌برداري را با اشكالاتي ديگر مواجه مي‌سازد كه از نقطه نظر بهره‌برداري از شبكه بسيار مهم است.
براي رسيدن به ترتيب بخصوص براي جداسازي شينه‌ها قبلاً بايستي مطالعات لازم از نظر پرباري خطوط و تا حدودي پايداري شبكه انجام گيرد و نتايج حاصله در اختيار بهره‌بردار قرار گيرد تا وضعيت مورد نظر را ايجاد نمايد.
بهره‌ بردار با هر اتفاقي بايد وضعيت جديدي را بوجود آورد ولي براي ايجاد وضعيت جيدي احتياج به مطالعه و محاسبات دارد. در صورت وجود امكانات محاسباتي با سرعت زياد در مراكز كنترل بهره‌بردار بايد راساً مطالعه لازم را جهت دستيابي به وضعيت جديد انجام دهد كه اين خارج از توانائي و يا حداقل كار بهره‌بردار را ـ فوق‌العاده مشكل مي‌سازد. در صورتي كه بهره‌بردار بخواهد از نتايج مطالعاتي كه قبلاً انجام شده مدد بگيرد نتايج حاصله از چنين مطالعاتي بسيار حجيم است كه براي بهره‌بردار قابل استفاده نخواهد بود.
بنابراين در چهارچوب همين روش بايد آن جداسازي را انجام داد كه عملي‌تر و ساده‌تر باشد. براي شبكه‌اي مانند ناحية تهران كه داراي رينگ كامل 230 كيلوولت است و تعداد مدارهاي كافي 400 كيلوولت آن را در بر گرفته است مي‌توان با در نظر گرفتن ميزان بار انتقالي به پست‌هاي 63/230 كيلوولت تعدادي از مدارهاي 230 كيلوولت را از مدار خارج كرد.
با مانور درسطح ولتاژ فوق توزيع 63 كيلوولت براي تهران مي‌توان بار پست‌هاي 63/230 كيلوولت را در حد مطلوب نگاه‌داشت و با ادامه خارج ساختن خطوط 230 كيلوولت به تغذيه شعاعي پست‌ها رسيد. در اين روش بهره‌بردار با مشكل خاصي از نظر ترتيب اتصالات مواجه نيست و فقط در موقع خروج مدار در اثر عيب ماندگار است كه پت را از ـ طريق مدار ديگر برقرار مي‌نمايد. مطالعه در اين زمينه براي ناحية تهران نشان مي‌دهد كه با اين كار جريان اتصال كوتاه در سطح ولتاژ 230 كيلوولت به ميزان قابل ملاحظه‌اي كاهش مي‌يابد و اگر با جداسازي شينه‌ها در سطح ولتاژ 63 كيلوولت همراه نباشد ميزان كاهش جريان اتصال كوتاه در سطح ولتاژ 63 كيلوولت برق تهران بسيار زياد خواهد بود
اشكال اين روش بي‌برق شدن پست براي مدت كوتاهي در زمان خروج مدار تغذيه كننده آن است كه در مقابل مزاياي استفاده طولاني‌تر از تجهيزات و سهولت اجراي آن قابل صرفنظر كردن است. خلاصه روش آن است كه همان وضعيت شبكه 63 كيلوولت در مقابل شبكه 230 كيلوولت را براي شبكه 230 كيلوولت در مقابل 400 كيلوولت ايجاد نماييم. اين روش كه براي شبكه ناحيه تهران عملي است براي شبكه‌هاي ساير نواحي سيستم بهم پيوسته برق ايران كه در آينده با چنين مشكلي مواجه شوند مي‌تواند بكار گرفته شود.
نتايج حاصله از مطالعه روش جداسازي شينه‌ها براي سيستم 230 كيلوولت موجود و اعمال روش تقليل مدارات براي سيستم 230 كيلوولت آينده تهران كه به تغذيه شعاعي پستها مي‌انجامد در جدول 1 درج گرديده‌اند. در بررسي شبكه آينده تهران ارتباط مدارات به نحوي در نظر گرفته شده كه هر پست از دو طرف تغذيه شود و فقط پست دوشان تپه به صورت شعاعي تغذيه شده است.
در صورتي كه در مورد ساير پستها 230 كيلوولت هم تغذيه شعاعي مطرح گردد ميزان كاهش جريان اتصال كوتاه از مقادير ارائه داده شده به مراتب كمتر خواهد بود.
4ـ نتيجه:
روشهاي مقابله با افزايش جريان اتصال كوتاه و كاهش آن را مي‌توان به شرح زيرطبقه‌بندي كرد.
الف ـ تعويض تجهيزات
ب ـ جداسازي شينه‌ها و تقليل مدارات
ج ـ بكارگيري دستگاههاي محدود كننده جريان اتصال كوتاه.
دـ استفاده از سيستم‌هاي حفاظتي ويژه بمنظور كاهش صدمات ناشي از اتصال كوتاه در مورد شبكه برق ايران به خصوص ناحيه تهران براي مقابله با افزايش جريان اتصال كوتاه در مرحله اول مي‌توان روش تعويض تجهيزات را بكار گرفت و در صورت وجود محدوديتهايي براي اعمال اين روش در مرحله بعدي روش جداسازي شينه‌ها و تقليل مدارات را بكار برد. براي سهولت اجرا فقط تقليل مدارات مي‌تواند براي شبكه 230 كيلوولت اعمال شود و نهايتاً به تغذيه شعاعي پست‌ها 63/230 ـ كيلوولت بيانجامد استفاده از دستگاههاي محدود كننده جريان اتصال كوتاه براي شبكه برق ايران مورد نظر نيست ولي بكارگيري سيستم‌هاي حفاظتي ويژه بمنظور كاهش صدمات به تجهيزات مي‌تواند مطرح گردد.
جدول(1)- کاهش سطح اتصال کوتاه و شبکه 230 کیلوولت ناحیه تهران برای وضعیت موجود و آینده
*درصدهای فوق نشان دهنده سطح اتصال کوتاه به کمترین قدرت قطع کلید است .
** یک دژنکتور 230 کیلوولت باید تعویض شود.
منابع و مراجع:
1ـ بررسي نحوه كاهش سطوح اتصال كوتاه پستهاي دور تهران براي سال 1361 گزارش شماره 134 دفتر برنامه‌ريزي و هماهنگي ـ شركت توانير
2- Gezan J., Beehler J.E., Knauer W. and King H., "Application and Development of a Fault Current Limiting Device" (CIGRE 1978, Paper 23- 05).
3-Ershevich V.V., Krivushkin L.F., Neklepaev B.N., Shlinovich V.D., and Slavin G.A. – "short Cicruit Current Levels and Basic Concepts for Limmiting Them" (CIGRE 1982, Paper 23 – 09).
4- Popczk J. and Blaszcyk A.- "Results of Probablistic Short Circuit Studies for HV Netwerks" – (CIGRE Symposium / Bruxelles 1985 Paper 100 – 04).
5- Machi S. and Schwaz. J. – "Short Circuit Currents in the Interconnecting Network of Western Europ" – (CIGRE Symposium / Bruxelles 1985 Paper 100 – 05).
6- Kawamvra T., Setsuta Y., Hashimoto Y. and Ando K. – "Consideration on the Short – Circuit Currents in Power Transmission System in Japan" (CIGRE Symposium / Br uxelles 1985 Paper 100 – 06).
Writer:omid ranjbar omrane
Email:electronicbord@yahoo.com
 

 


 







 



 



 
















 

»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در پنج شنبه 28 ارديبهشت 1391برچسب:, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» شرکت LG سر مردم کلاه گذاشت؟!
در پی تبلیغات گسترده این شرکت مبنی بر این که به تمام کسانی که، سه محصول یخچال فریزر ساید بای ساید، ماشین لباسشویی (یا ظرفشویی) و یک ماکروویو (طبق مدل های اعلام شده) را خریداری کنند، بدون استثنا یک تلویزیون LED ۴۲ اینچ به عنوان هدیه نوروزی داده می شود.
»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در چهار شنبه 6 ارديبهشت 1391برچسب:فناوری,الکترونیک, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» نحوه انتقال مکالمه از خط اشغال به خطوط دیگر تلفن ثابت

http://media.isna.ir/content/16-64.jpg/6http://media.isna.ir/content/16-64.jpg/6http://media.isna.ir/content/16-64.jpg/6استفاده از خدمات سرویس‌های ویژه منوط به درخواست مشترک و وجود امکانات فنی مورد نیاز در مراکز مخابراتی است كه این سرویس‌ها به صاحب امتیاز تلفن یا قائم مقام قانونی وی واگذار می‌شود.

»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در یک شنبه 3 ارديبهشت 1391برچسب:, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» هک روزانه 36 وبسايت در ايران

يک کارشناس امنيت الکترونيک با اشاره به آمارهاي منتشر شده از جرايم رايانه اي سال 90 گفت: به طور متوسط روزانه 36 وبسايت در ايران هک مي‌شود و 73 درصد حفره هاي امنيتي کشف شده در سال 90 مربوط به سايت هاي دولتي بوده که از اين تعداد 60 درصد در حوزه خدمات اينترنتي مربوط به بانکهاي دولتي است.
پاشا ناصرآبادي در گفتگو با مهر با اشاره به آمارهاي منتشر شده از جرايم رايانه اي که از سوي پليس فضاي تبادل اطلاعات کشور اعلام شده است، به جرايم رايانه اي مربوط به برداشتهاي غيرمجاز از حسابهاي بانکي اشاره کرد و گفت: در 10 ماهه سال 90 حدود 4 هزار پرونده جرايم رايانه اي در کشور به ثبت رسيده که حدود 47 درصد از اين جرايم فضاي مجازي مربوط به برداشت غيرمجاز از حساب بانکي بوده است.وي با تاکيد براينکه معمولا اينگونه اتفاقات ناشي از بي احتياطي کاربران است، در مورد شگردهاي مجرمان در برداشت از حسابهاي بانکي افراد گفت: براساس آمار منتشره 55 درصد از شگردهاي مجرمان از حسابهاي بانکي مربوط به سوء استفاده از رمز دوم اينترنتي بوده است و نصب نرم افزارهاي جاسوسي 24درصد، سرقت کارتهاي بانکي 9 درصد و فيشينگ يا صفحات اينترنتي جعلي 8 درصد اين موارد را تشکيل داده است. مدرس و پژوهشگر حوزه فناوري اطلاعات با بيان اينکه به طور متوسط روزانه 36 وبسايت در ايران هک مي‌شود، ادامه داد: بالغ بر 73 درصد حفره هاي امنيتي کشف شده در سال 90 مربوط به سايتهاي دولتي بوده که از اين تعداد 60 درصد حفره هاي امنيتي در حوزه بانکها و خدمات اينترنتي مربوط به بانکهاي دولتي است. وي بيشترين انگيزه ارتکاب به جرايم رايانه اي در ايران را کسب منافع مالي با اختصاص 72 درصد آمار اعلام کرد و ادامه داد: مسائل ضد اخلاقي 14 درصد انگيزه ارتکاب به جرايم رايانه اي، انتقامجويي، تسويه حساب فردي و رقابتهاي شغلي 3 درصد و افتخار به توانايي و سرگرمي 11 درصد اين انگيزه ها را شامل مي‌شود. به گفته ناصرآبادي بر اساس تفکيک جنسيتي صورت گرفته از مجرمان جرايم رايانه اي در کشور مشخص شده که 89 درصد مجرمان جرايم رايانه اي مرد و 11 درصد زن هستند. وي در مورد تفکيک سني مجرمان جرايم رايانه اي نيز گفت: جوانان 17 تا 25 سال 64 درصد مجرمان فضاي مجازي را تشکيل مي‌دهند و اين نشان مي‌دهد که بسياري از جوانان ما که اطلاعات زيادي از امنيت فضاي مجازي نداشته اند بسيار درخطر هستند.

»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در یک شنبه 3 ارديبهشت 1391برچسب:فناوری,الکترونیک, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» جزئيات راه اندازي فاز اول اينترنت ملي

معاون وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در تشريح آخرين وضعيت راه اندازي شبکه ملي اطلاعات به جزئيات جديدي از راه اندازي اين طرح اشاره کرد و گفت: فاز اول اينترنت ملي فعلا براي کاربران دولتي و شبکه‌هاي اختصاصي تا پايان امسال راه‌اندازي مي‌شود.
علي حکيم جوادي در گفتگو با مهر با بيان اينکه در راستاي ايجاد شبکه ملي اطلاعات يکي از برنامه هاي در دست انجام، جداسازي دسترسي هاي داخلي از دسترسي هاي خارجي است، اظهار داشت: اما اين به اين معني نيست که ما بخواهيم اينترنت را کاملا قطع کنيم.
برنامه ريزي با PAP ها براي راه اندازي اينترنت ملي
معاون وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات با اشاره به قابليتهاي تامين نيازهاي داخل کشور از طريق شبکه ملي اينترنت، گفت: با وجود اين شبکه نيازهايي که در داخل کشور وجود دارد را از داخل و از طريق ديتاسنترها و مراکز داده داخلي تامين خواهيم کرد و نياز به سايتهاي خارجي از طريق اينترنت بين‌الملل براي کاربران قابل دسترسي خواهد بود.وي با بيان اينکه براي عملياتي شدن اين طرح نيازمند برنامه زمان بندي هستيم، اضافه کرد: هم اکنون مشغول برنامه ريزي با شرکتهاي اينترنتي و شرکتهاي مخابراتي براي انجام اين کار هستيم.حکيم جوادي در پاسخ به اين سوال که جداسازي اينترنت از شبکه ملي اينترنت براي کاربر محسوس خواهد بود، تصريح کرد که کاربر نبايد خود را ناراحت اين موضوع کند و اين موضوع اصلا به کاربر ارتباطي ندارد به اين معني که زماني که کاربر يک موضوع در داخل کشور را جستجو مي‌کند اگر ميزباني و منابع سايت موردنظر در داخل کشور باشد قطعا با سرعت بيشتري به سايت مورد نظر دسترسي پيدا خواهد کرد و چنانچه موضوع مربوط به سايتهاي خارج از کشور باشد با سرعتهاي تعريف شده براي اينترنت خارجي نياز خود را تامين مي‌کند.

»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در یک شنبه 3 ارديبهشت 1391برچسب:فناوری,الکترونیک, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» راه اندازي فاز اول اينترنت ملي

معاون وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در تشريح آخرين وضعيت راه اندازي شبکه ملي اينترنت به جزئيات جديدي از راه اندازي اين طرح اشاره کرد و گفت: فاز اول اينترنت ملي فعلا براي کاربران دولتي و شبکه هاي اختصاصي تا پايان امسال راه اندازي مي شود. علي حکيم جوادي در گفتگو با خبرنگار مهر با بيان اينکه در راستاي ايجاد شبکه ملي اطلاعات يکي از برنامه هاي در دست انجام، جداسازي دسترسي‌هاي داخلي از دسترسي هاي خارجي است، اظهار داشت: اما اين به اين معني نيست که ما بخواهيم اينترنت را کاملا قطع کنيم.

»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در یک شنبه 3 ارديبهشت 1391برچسب:فناوری,الکترونیک, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» هک روزانه 36 وبسایت در ایران/ شگردهای اینترنتی برداشت از حسابهای بانکی

یک کارشناس امنیت الکترونیک با اشاره به آمارهای منتشر شده از جرایم رایانه ای سال 90 گفت: به طور متوسط روزانه 36 وبسایت در ایران هک می شود و 73 درصد حفره های امنیتی کشف شده در سال 90 مربوط به سایتهای دولتی بوده که از این تعداد 60 درصد در حوزه خدمات اینترنتی مربوط به بانکهای دولتی است.

»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در شنبه 2 ارديبهشت 1391برچسب:, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» دانلود نرم افزار انتخاب اسم فارسی برای فرزندان خود
http://www.asriran.com/files/fa/news/1391/1/23/216436_256.jpg
انتخاب نام برای فرزندان همیشه یکی از کارهای سخت برای والدین بوده است . گزیدن نامی که علاوه بر زیبایی از معنا و مفهومی درخور برخوردار باشد از جمله ی ملاک هایی است که در انتخاب ها مورد توجه قرار می گیرد.

برنامه ای که امروز قصد معرفی آن را داریم یک ابزار جالب می باشد که در آن اسامی اصلی ایرانی به تفکیک دختر و پسر در یک جا گرد آمده اند .

با داشتن این نرم افزار که اسم آن نام نیک می باشد دیگر یافتن یک اسم زیبا و اصیل کاری دشوار نخواهد بود حال آنکه با قرار داده شدن معنی هر اسم به صورت جداگانه ، انتخاب شما را برای گذاردن نامی شایسته بر روی فرزندتان هوشمندانه تر خواهد نمود .

برای دانلود نرم افزار اینجا کلیک کنید
منبع: لرد دانلود
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در چهار شنبه 23 فروردين 1391برچسب:فناوری,سیستم عامل, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» هشدار پليس فتا: آيا گوشي‌هاي هوشمند امن هستند؟

http://media.isna.ir/content/0.730831001332844991_.jpg/6

معاونت اجتماعي پليس فضاي توليد و تبادل اطلاعات نيروي انتظامي در گزارشي عنوان كرد كه مجرمان سايبري مثل گذشته به ويندوزهاي كامپيوتر حمله نمي‌كنند بلكه توجه خود را به سمت فناوري‌هاي ديگري معطوف كرده‌اند و تلفن‌هاي همراه بهترين راه براي حمله به گجت‌هاي قابل حمل هستند و به تازگي شواهدي از فيشينگ يا سرقت اطلاعات در موبايل‌ها يافت شده كه توانسته‌اند به پسوردها و ساير محتواي شخصي دسترسي پيدا كنند برهمين اساس پليس به ارائه دستورالعمل‌هايي براي ارتقاي امنيت تلفن همراه پرداخت.

»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در چهار شنبه 23 فروردين 1391برچسب:فناوری,موبایل, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» تماشای فیلم‌های online بر روی پرده با iPhone

مهر: یک شرکت سازنده گجت‌های الکترونیکی محصول جدیدی را عرضه کرده است که می‌تواند "آیفون" را به یک پروژکتور پخش محتواهای چندرسانه‌ای روی دیوار یا پرده نمایش تبدیل کند.

شرکت Case Factory، گجتی با عنوان "آیفون پروژکتور" را برای "آیفون 4" و "آیفون 4S" عرضه کرده است که با متصل شدن به این تلفن همراه هوشمند اپل نه تنها پخش محتواهای چندرسانه‌ای "آیفون" را روی دیوار یا پرده نمایش امکان‌پذیر کرده بلکه همانند یک باتری کمکی که از طریق کابل "یو. اس. بی" قابل شارژ است عمل می‌کند.
 

»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در چهار شنبه 23 فروردين 1391برچسب:فناوری,موبایل, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» پرواز ماشین پرنده
این ماشین پرنده در اولین پرواز آزمایشی خود به ارتفاع 1400 فوت رسیده است، و در مجموع هشت دقیقه در هوا به سر برده است.

 

 
»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در چهار شنبه 23 فروردين 1391برچسب:فناوری,الکترونیک, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» شارژ دستگاه‌های دیجیتال شما فقط با یک قابلمه آب! + عکس
اگر دائما نگران این هستید که زمانی که به سفرهای برون‌شهری رفته و یا به هر دلیلی به نیروی الکتریکی برای شارژ کردن دستگاه خود دسترسی ندارید دستگاه شما خاموش شود، این ابزار با نام PowerPot به شما کمک فراوانی خواهد کرد.
»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در چهار شنبه 23 فروردين 1391برچسب:فناوری,الکترونیک, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» جنجال خبری برای "دروغ سیزده"!
در هفته‌ای که گذشت خبری انتشار یافت که اینترنت ملی را جایگزین اینترنت جهانی معرفی کرده بود. این خبر که کاملاً جعلی و کذب بود، اولین بار به عنوان یک شوخی و دروغ سیزده منتشر شد ولی بی‌دقتی در مورد کذب بودن خبر سبب شد تا موجی از نگرانی‌ها پدید آید و در نتیجه وزارت ارتباطات ناگزیر از تکذیب خبر شد. اما بی‌دقتی‌ها و عدم رعایت اخلاق حرفه‌ای باز هم ادامه یافت و خبر بار دیگر از سوی رسانه‌های معتبرتر نیز منتشر شد تا داستان اینترنت ملی بازتابی وسیع پیدا کند.
»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در یک شنبه 20 فروردين 1391برچسب:فناوری,الکترونیک, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» 'پلیس اینترنت' در مدارس اتریش مستقر می شود

http://img.irna.ir/1391/13910120/80066701/80066701-2430154.jpg

به گزارش ایرنا، روزنامه اتریشی 'كرونه' نوشت: 98 درصد دانش اموزان 9 تا 16 سال در خانه از اینترنت استفاده می كنند و 62 درصد نیز در سایت های اجتماعی مانند فیسبوك صفحه شخصی دارند.

به نوشته این روزنامه، وزیر كشور اتریش گفته است: بیشتر كودكان با به اشتراك گذاشتن اطلاعات و داده های شخصی، خود را به خطر می اندازند و به راحتی مورد اذیت و آزار اینترنتی قرار می گیرند.

كرونه نوشته است: اكنون پلیس اینترنتی ویژه كودكان به مدارس می روند تا امكان استفاده مطمئن از اینترنت را فراهم كنند.

پلیس جنایی نیز در این زمینه اعلام كرده است: هرچند اینترنت امكانات بسیاری دارد اما این خطر نیز در حال افزایش است كه جرائم جدید، مانند فیلم های شخصی گرفته شده از اعمال خشونت آمیز، تصاویر مونتاژ شده و كامنت های گذاشته شده با هدف تخریب سوژه، كم اهمیت جلوه داده شود.

ماموران این اداره با نمایش فیلم های كوتاه، قوانین، را ه های استفاده ایمن و حقوق فردی در اینترنت را برای دانش آموزان تشریح می كنند.

»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در یک شنبه 20 فروردين 1391برچسب:فناوری,سیستم عامل, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» اپل انتقام استیو جابز را می گیرد

براساس اظهارات شرح‌حال نویس استیوجابز، وی از گوگل برای به سرقت بردن برنامه thunder آی فون عصبانی بود و اندروید را تقلید کامل از اپل تلقی می‌کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، واتر ایساکسون نویسنده شرح حال  استیوجابز که در موسسه رویال بریتانیا سخنرانی می کرد به مسئله خشم جابز نسبت به اندروید اشاره کرد.

براساس گزارش مک ورد، جابز در گذشته نیز زمانی که بیل گیتس میانجی گرافیکی کاربر اپل را با ویندوز منطبق کرد و امتیاز آن را به اواس، دل، آی بی ام و سایر کامپیوتر سازان داد و موجب برتری مایکروسافت در بازار کامپیوتر شد نیز بسیار آشفته خاطر بود.

براساس گزارش سی نت، رئیس فقید با قوت گرفتن اندروید شاهد تکرار تاریخ بود و وقتی که آی پد و سایر دستگاه های اپل مو به مو توسط اندروید کپی شد عصبانی شده بود، پس از آن اندروید بر سهام اپل در بازار غلبه کرد و این موضوع کاملا وی را خشمگین کرده بود. برای جابز همینطور که خود عنوان کرده بود این مسئله هیچ ارتباطی به قضایای مالی نداشت.

لاری پیج مدیر اجرایی گوگل نیز پیشتر در گفتگو با بلومبرگ بیزینس ویک مدعی شده بود که خشمی که جابز به اندروید ابراز می کرد برای نمایش عمومی بود و این دو نفر روابط گرم دوستانه ای با یکدیگر داشتند.

این درحالی است که گفته می شود جابز زمانی که با شرح حال نویس خود صحبت کرد اظهار داشته بود که تا آخرین نفسم و تمام 40 میلیارددلار اپل را در این رابطه صرف می کنم تا این اشتباه را درست کنم. می خواهم اندروید را نابود کنم، چرا که این محصول دزدی است، می خواهم جنگ تمام عیاری در این عرصه ایجاد کنم.

هنوز هم انتقام جابز علیه اندروید زنده است و امروز در قالب گروه حق ثبت امتیاز که میان سازندگان دستگاه های اپل و اندروید درجریان بوده مشاهده می شود.

اپل پیش از این درگیر مناقشات حقوقی با موتورولا، سامسونگ و اچ تی سی بوده اما آخرین هدف آن گوگل است.

»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در یک شنبه 20 فروردين 1391برچسب:فناوری,الکترونیک, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» المپیک ۲۰۱۲ لندن را زنده و به صورت سه بعدی ببینید!
بیش از ۱۰۰ ساعت از مسابقات به صورت سه بعدی پخش خواهد شد و ۸ ساعت نیز گزارش زنده به صورت سه بعدی خواهد شد.
»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در یک شنبه 20 فروردين 1391برچسب:, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» غول بزرگ تکنولوژی و اولین شرکت 1 تریلیون دلاری؟
تحلیل‌گران وال‌ استریت پیش‌بینی می‌کنند اپل به زودی تبدیل به اولین شرکت یک تریلیون دلاری خواهد شد.
»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در یک شنبه 20 فروردين 1391برچسب:فناوری,موبایل, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» در گوشی خودتان با کیفیت HD به تماشای ‌فیلم‌های سینمایی بنشینید + عکس
در این نسخه علاوه بر اضافه شدن قابلیت تماشای نسخه HD تیزرهای سینمایی امکانات و قابلیت‌های دیگری همچون پشتیبانی از اندروید ۴، استفاده از رابط کاربری بهبود یافته برای پیدا کردن فیلم‌های مورد نظر، و اضافه شدن چرخه تریلرها برای نمایش آخرین تریلر اضافه شده در صفحه اول افزوده شده است.
»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در یک شنبه 20 فروردين 1391برچسب:فناوری,موبایل, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» نخستین تصویر از تلفن ویندوزفون نوکیا + عکس
در این تصویر، تلفن ها طراحی جالبی دارند، با رنگ های زیبایی آراسته شده و نسل جدیدی از طراحی های نوکیا را نوید می دهند.
»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در یک شنبه 20 فروردين 1391برچسب:فناوری,موبایل, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» پایه های جذاب برای آیفون و آی پد! + تصاویر
تا کنون پایه های نگهدارنده ی متعددی برای آیفون و آی پد ساخته شده است ولی هیچ یک به اندازه ی این پایه های چوبی جذاب و دلربا نیستند!!
»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در یک شنبه 20 فروردين 1391برچسب:فناوری,موبایل, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» 10 تبلت برتر بهار سال ۲۰۱۲ + تصاویر
در اینجا ۱۰ تبلتی که در نیمه اول ۲۰۱۲ به بازار وارد می شوند را به نمایش می گذاریم.
»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در یک شنبه 20 فروردين 1391برچسب:فناوری,تبلت, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» سرقت میلیون دلاری اطلاعات توسط کارمنداینتل
بر اساس گزارش رویترز، بیسواموهان پانی ۳۶ ساله از سوی دادگاه فدرال بوستون آمریکا متهم شده که در ژوئن ۲۰۰۸ میلادی اطلاعاتی درباره طراحی و ساختار پردازنده‌ها را با دانلود مخفیانه به سرقت برده است.
به گزارش افکارنیوز،  ایتنا به نقل از رویترز نوشت:  مقامات اینتل که در آن زمان متوجه سرقت این اطلاعات که آنها را فوق‌العاده با ارزش نامیده‌اند، نشدند اکنون از دادگاه فدرال خواستار آنند تا برای کارمند خلافکار اشد مجازات تعیین شود.

به گفته شهود، پس از سرقت اطلاعات توسط پانی، وی در شرکت AMD یعنی رقیب دیرینه اینتل مشغول فعالیت می‌شود.
مدیران شرکت AMD هرگونه همکاری با این مهندس خلافکار را برای سرقت اطلاعات رد کرده‌اند و دادگاه به این نتیجه رسیده که این کارمند به تنهایی اطلاعاتی که ارزش آن‌ها حدود ۲۰۰ تا ۴۰۰ میلیون دلار تخمین زده شده را به سرقت برده است.

هر چند هنوز رای این دادگاه نهایی نشده اما به نظر می‌رسد این کارمند به ۲۰ سال حبس محکوم شود.
کد مطلب: 95374
Share/Save/Bookmark
»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در یک شنبه 20 فروردين 1391برچسب:فناوری,الکترونیک, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» شاهکار فوق العاده اپسون + عکس
بر روی عینک اپسون، سیستم عامل اندرویدی است که به شما امکان نصب هزارن برنامه و بازی مختلف را می دهد.
 
»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در پنج شنبه 17 فروردين 1391برچسب:فناوری, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» تلفن هوشمند با حسی از سحر و جادو + عکس

شفافیت خارق‌العاده و نمایش واقعی تصویر را با موتور پردازش تصویر براویا موبایل، صدای واضح و رسا را با تکنولوژی صدای ساراند سه‌بعدی و xLOUD™ و عملکرد فوق سریع را با یک پردازنده دو هسته‌ای،بهبود می‌دهد.

 
»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در پنج شنبه 17 فروردين 1391برچسب:, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» جنجالی‌ترین تحقیق علمی سالهای اخیر
دانشمندان پس از مدتها انتظار، سرانجام موفق به کسب مجوز انتشار جزئیات جنجالی‌ترین تحقیق علمی سال‌های اخیر شدند.
»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در چهار شنبه 16 فروردين 1391برچسب:فناوری,الکترونیک, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» مینی لپ‌تاپ لنوو با صفحه گردان

ازار دیجیتال- این روزها که در بازار کامپیوتر میزان عرضه لپ‌تاپ‌هایی با قیمت کمتر از یک میلیون تومان به شدت کاهش یافته است، توجه بسیاری از متقاضیان خرید لپ‌تاپ به سمت مینی لپ‌تاپ‌ها به ویژه نمونه‌های 10اینچی جلب شده است.

این درحالی است که موجودی مینی لپ‌تاپ‌ها هم در بازار نسبت به قبل در حد قابل توجهی کاهش یافته است و قیمت‌ها نیز رشد داشته است. فعالان بازار میزان رشد قیمت در بازار مینی‌لپ‌تاپ‌ها را در حدود 50 تا 100 هزار تومان طی شش ماه گذشته اعلام کرده‌اند. به گفته فعالان بازار، برندهای
MSI،ASUS و LENOVO در حال حاضر بیش از سایر برندها در زمینه عرضه مینی لپ‌تاپ‌ها فعال هستند.
به هر حال شرکت‌های عرضه‌کننده برای جلب رضایت مشتریان خود چند نمونه را ولو با قیمت بالاتر از معمول به بازار عرضه می‌کنند. به عنوان مثال Lenovo مدل Ideapad S10 -3t را با قیمت کمتر از 700 هزار تومان به بازار عرضه کرده است که به صفحه گردان مجهز است.کاربران این مینی‌لپ‌تاپ 25/1 کیلوگرمی می‌توانند صفحه نمایش لپ‌تاپ را به طور کامل روی کیبورد خوابانده و از آن مانند یک تبلت استفاده کنند.
این موضوع باعث جذابیت بیشتر این مینی لپ‌تاپ در مقایسه با سایر نمونه‌های مینی لپ‌تاپ شده است.این مینی لپ‌تاپ 1/10 اینچی همچنین دارای ویژگی‌هایی چون، تجهیز به پردازنده Intel Atom N550@1.5GHz, 1MB Cache، رم دو گیگابایتی از نوع DDRIII و هارددیسکی با ظرفیت حافظه 250 گیگابایت است. صفحه نمایش این مینی لپ‌تاپ هم 1/10 اینچ از نوع LCD Touch Screen
و با وضوح تصویر 1024×600 نقطه در اینچ است.
تجهیز به کارت گرافیکی Intel GMA 3150، وب کم، بلوتوث، دو پورت USB 2.0، خروجی VGA ،RJ45 ، کارتخوان، ورودی میکروفون، خروجی هدفون و... از سایر ویژگی‌های این مینی لپ‌تاپ است.
مینی لپ‌تاپ 25/1 کیلوگرمی LENOVO همچنین به باتری 4Cell 29Wh با قابلیت کارکرد 5 ساعت مجهز است. این مینی لپ‌تاپ با ضمانت شرکت سازگار به بازار عرضه شده است.

 
»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در چهار شنبه 16 فروردين 1391برچسب:فناوری,الکترونیک, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» حملات سايبري به القاعده

پايگاه اينترنتي چندين "تالار گفت‌وگوي" گروه شبه نظاميان القاعده مورد هدف حملات سايبري قرار گرفت.

به نوشته واشنگتن پست، پنج پايگاه اينترنتي القاعده كه در راستاي ترويج افكار فعاليت‌هاي اين گروه شبه نظامي كار مي‌كنند، از دو هفته گذشته در دسترسي نيستند. اين روزنامه نوشت: پايگاه اينترنتي "شمخ الاسلام" در 22 مارس هدف حمله سايبري قرار گرفت و از آن زمان تاكنون چهار پايگاه اينترنتي ديگر القاعده با اختلالاتي
مواجه شده‌اند.مقام‌هاي آمريكايي اعلام كرده‌اند كه با هدف قرار گرفتن پايگاه‌هاي اينترنتي القاعده ارتباطي ندارند اما اين پايگاه‌ها به عنوان منابع مفيدي براي جمع آوري اطلاعات مورد استفاده قرار مي‌گيرند. با اين حال شايعاتي وجود دارد كه اين حملات سايبري توسط گروه‌هاي هكر تحت حمايت دولت آمريكا انجام شده است.

نسخه چاپي ارسال به دوستان
»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در چهار شنبه 16 فروردين 1391برچسب:فناوری,سیستم عامل, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» گوگل جايگزين والدين می‌شود

همکاران سيستم- مطالعه جدیدی نشان داده است که موتور جست‌وجوگر گوگل اولین محل مراجعه کودکان برای کسب اطلاعات و یافتن پاسخی برای سوالاتشان است.

به گزاش وب‌سایت zdnet، موسسه ساینس سیتی (Science City) در شهر بیرمنگام بریتانیا با انجام یک نظرسنجی از بین 500 کودک بین 6 تا 15 ساله دریافته است که 94 درصد از این کودکان از موتور جست و جوگر گوگل استفاده می‌کنند که نیمی از آنها حداقل پنج بار در روز به این جست وجوگر اینترنتی مراجعه می‌کنند. 18 درصد از این کودکان هم گفته‌اند روزی بیشتر از ده بار به گوگل مراجعه می کنند. 54 درصد از این کودکان به صراحت گفته‌اند که گوگل اولین محل مراجعه آنها برای کسب اطلاعات است.
این مطالعه نشان داده است که اگر کودکان پاسخ مورد نظر خود را در گوگل نیافتند به دانشنامه آنلاین ویکی پدیا مراجعه می‌کنند. فقط 3 درصد از این کودکان گفته‌اند در صورتی که اطلاعات مورد نیاز خود را از گوگل به دست نیاورند، سوالات خود را از معلمانشان می‌پرسند. 9 درصد نیز گفته‌اند که هرگز برای یافتن پاسخ سوالاتشان به معلمان مراجعه نمی‌کنند.
فقط معلم‌ها نیستند که نقششان در سایه استیلای گوگل کمرنگ‌تر از گذشته شده است. حتی پدر و مادر نیز نقش و اهمیت خود به عنوان منبع اطلاعات را از دست داده‌اند. نظرسنجی موسسه ساینس سیتی نشان می‌دهد که 34 درصد از کودکان بر این باورند که پدر و مادرشان به هيچ وجه توانایی کمک به آنها در زمینه تکالیف درسی را ندارند. 14 درصد از این کودکان نیز گفته‌اند پدر و مادر خود را به اندازه کافی باهوش نمی‌دانند.
علاقه کودکان به گوگل و دیگر منابع اینترنتی و دیجیتال حتی از مراجعه آنها به کتاب‌ها و منابع چاپی نیز کاسته است. نیمی از کودکانی که در این نظرسنجی شرکت کرده‌اند، گفته‌اند هرگز به یک دانشنامه چاپی مراجعه نکرده‌اند. 19 درصد از آنها حتی گفته‌اند تاکنون هرگز از فرهنگ لغت چاپی نیز استفاده نکرده‌اند.
پژوهشگران این موسسه بریتانیایی دریافته‌اند که استفاده از فناوری‌های همراه در بین کودکان در حال افزایش است. حدود 31 درصد این کودکان گفته‌اند از آی‌پد، کیندل فایر یا رایانه شخصی خود برای کتاب خواندن استفاده می‌کنند.
»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در چهار شنبه 16 فروردين 1391برچسب:فناوری,سیستم عامل, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» وقتی گوگل همه را سر کار گذاشت!
وقتی گوگل همه را سر کار گذاشت!

چند روز پس از انتشار خبر رونمایی از خودروی بدون راننده گوگل، غول نرم‌افزاری گفت این خبر دروغ اول آوریل بوده است!


هر چند اکنون و با گذشت چند سال، دروغ‌های اول آوریل گوگل شهره آفاق شده است، ولی این خبر به گونه‌ای دقیق و با جزئیات فراوان منتشر شد که شاید در وهله اول هیچ کس به غیرواقعی بودن آن پی نبرد.

جالب اینجاست که گوگل تصاویری از این خودرو را در حین انجام تمرین و در حیاط مرکزی شرکت به معرض نمایش گذاشت و حتی لری پیج مدیر عامل گوگل نیز با لباس مسابقات اتومبیل‌رانی نسکار (NASCAR) و با ماشین مربوطه در تصاویر و به عنوان کمک راننده حضور داشت!

به گزارش ایتنا، گوگل پا را از این هم فراتر گذاشت و اعلام کرد یک مرد نابینای کالیفرنیایی به نام استیو ماهان به عنوان اولین راننده این نوع خودروها، نام خود را به ثبت رسانده است.

هر چند در ابتدا خبر حضور اتومبیل بدون راننده گوگل در مسابقات نسکار، توسط برخی سایت‌های خبری جدی گرفته شد و به تحلیل آن پرداختند اما اکنون گوگل با خونسردی از غیرواقعی بودن کل ماجرا خبر داده است.
 

»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در چهار شنبه 16 فروردين 1391برچسب:فناوری,سیستم عامل, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» فيبرنوري به منازل مي‌رسد

: موافقتنامه اجراي طرح اتصال فيبرنوري به منازل كشور به‌زودي از سوي سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي صادر مي‌شود. اين موافقتنامه در حالي صادر مي‌شود كه هيات دولت در ششم بهمن 89 طرح انتقال فيبرنوري به منازل را تصويب كرد تا با توجه به آن به وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات اجازه داده شود با صدور پروانه لازم، فيبرنوري را به در منازل، كارگاه‌ها و مراكز كسب و كار منتقل كند. اين طرح در راستاي راه‌اندازي اپراتور چهارم در كشور براي راه‌اندازي شبكه ملي اطلاعات صورت مي‌گيرد. گرچه به گفته رضا تقي‌پور وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات اين پروژه در برنامه پنج‌ساله پنجم تكليف نشده است اما تمامي تلاش اين است كه تا قبل از سال 95 اجرايي شود. او بيان كرده است با اجراي طرح رساندن فيبرنوري به منازل شبكه دسترسي با سرعت ميانگين 10 مگابيت بر ثانيه براي كاربران پيشنهاد داده شده كه اين عدد به صورت ميانگين مدنظر قرار گرفته است اما بنا به تقاضا اين سرعت قابل افزايش خواهد بود. اتصالات باند پهن فيبرنوري به خانه يا همان FTTH، معرف اتصالات كابل فيبرنوري براي اماكن به صورت اختصاصي است كه اين سيستم‌ها براساس كابل‌هاي نوري بوده و توان انتقال انبوهي از اطلاعات به شكل كارآمدتري از قبيل تلفن، ويديو و داده را در مقايسه با شيوه سنتي كابل‌هاي مسي دارا هستند. در طرح اتصال فيبرنوري به منازل امكان ارسال حجم بسيار بالايي از اطلاعات فراهم خواهد شد و مي‌توان سرويس‌هاي نويني را براي مشتركان شبكه‌هاي مخابراتي معرفي كرد كه مهم‌ترين آنها ارسال تصوير و سيستم‌هاي زنده تصويري است. با اين حال طرح پروژه اتصال فيبر نوري به منازل، در سال 1384 از سوي مسوولان شركت فناوري اطلاعات ايران آغاز شد و با وجود انجام اقدامات اجرايي اوليه پروژه و پايلوت آن، انجام اين پروژه به پس از خصوصي‌سازي مخابرات موكول شد. بعد از خصوصي‌سازي در ابتداي مهرماه سال 89، مسوولان شركت مخابرات از اجراي پروژه اتصال فيبر نوري در استان‌هاي مازندران و بوشهر به صورت آزمايشي خبر دادند اما رقيب ديگري نيز براي اين پروژه پا به عرصه گذاشت و مهدي اخوان‌بهابادي قائم‌مقام وزير ارتباطات از ورود اپراتور چهارم به منظور اتصال فيبر نوري به منازل خبر داد كه بر اساس آن دسترسي حداقل 20 مگابيتي كاربران به اينترنت از نوع ملي آن فراهم مي‌شود. گرچه در ابتدا شركت مخابرات ايران خود را مدعي اصلي اجراي اين پروژه مي‌دانست اما خيلي زود خبر ورود كنسرسيوم جديدي به نام كنسرسيوم ايرانيان‌نت به ميان آمد كه قرار است با ترك تشريفات نسبت به اجراي آن اقدام كند.
طرحي مغاير با اصل 44
بر اساس مصوبه هيات دولت، كنسرسيوم «ايران‌نت» مجري اتصال منازل به فيبرنوري خواهد بود كه طبق آن با رعايت اصل 44 قانون اساسي، سهم دولت در اين زمينه 20 درصد اعلام و مقرر شد مابقي اين سهم به شركت‌ها و موسسات بزرگي كه در اين‌باره سابقه فعاليت دارند و مي‌توانند سرمايه‌گذاري كنند، واگذار شود. در حالي اعضاي اين كنسرسيوم را شركت ارتباطات زيرساخت، شهرداري، سازمان بازنشستگان نيروهاي مسلح و ديگر نهادها تشكيل مي‌دهد كه پيش از اين علي لاريجاني رييس مجلس در نامه‌اي به محمود احمدي‌نژاد مشاركت دولت در راه‌اندازي كنسرسيوم ايران‌نت مجري پروژه اتصال فيبر نوري به منازل را غيرقانوني دانست. لاريجاني با استناد به چند ايراد قانوني، مصوبه دولت درخصوص واگذاري اپراتور چهارم به كنسرسيوم «ايران‌نت» را غيرقانوني خواند و اعلام كرد: مصوبه دولت مبني بر تجويز مشاركت دولت با كنسرسيوم «ايران‌نت»، مغاير قانون است. در بخشي از اين نامه آمده است، موجب ماده (79) قانون محاسبات عمومي كشور مصوب 1386، «معاملات وزارتخانه‌ها و موسسات دولتي به جز موارد مستثنا شده در بندهاي پانزده‌گانه (15) ذيل ماده (79) حسب مورد بايد از طريق مناقصه يا مزايده باشد»، عليهذا، صدر مصوبه از اين حيث كه اعطاي پروانه اجرا و بهره‌برداري از شبكه انتقال داده و دسترسي نوري را به كنسرسيوم خدمات ارتباطي و الكترونيكي ايران‌نت، بدون آنكه موضوع قرارداد، مشمول مستثنيات مذكور در ماده (79) قانون باشد از طريق
ترك تشريفات مزايده، تجويز مي‌نمايد، مغاير قانون است. در اين راستا وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در پاسخ به «مهر» از رفع ايرادات قانوني در واگذاري اپراتور فيبرنوري كشور به كنسرسيوم «ايران‌نت» خبر داده و گفته بود ايراداتي كه به اين مصوبه وارد شد بعضا در نوع نوشتار بوده كه توسط دولت برطرف شده و به زودي به استحضار مجلس مي‌رسد.
در عين حال مسوولان شركت مخابرات ايران نيز نسبت به راه‌اندازي اين پروژه اعلام آمادگي كرده و بيان كردند شركت مخابرات ايران با وضعيت موجود شبكه فيبرنوري مي‌تواند اين پروژه را تامين كند. به گفته
سيد مصطفي سيدهاشمي مخابرات در توسعه فيبرنوري به شدت فعال است و اين شبكه در شهرستان‌ها نيز در حال گسترش است به نحوي كه هم‌اكنون تمامي منطقه عسلويه تحت پوشش فيبرنوري قرار دارد و در هيچ جاي اين منطقه از سيم مسي براي ارتباطات استفاده نشده است. نايب‌رييس هيات مديره شركت مخابرات ايران به سرمايه‌گذاري كلان مخابرات در بحث شبكه فيبرنوري پرداخته و ادامه مي‌دهد: با وجود اين زيرساخت‌ها ديگر نيازي به تعريف اپراتور چهارم فيبرنوري نيست. با اين حال در حال حاضر علاوه بر شركت ارتباطات زيرساخت كه متولي خدمات فيبر نوري در كشور است، سازمان‌هاي ديگري نيز وجود دارند كه از شبكه فيبر نوري براي انجام امور ارتباطي خود استفاده مي‌كنند از جمله شركت مخابرات ايران، شركت‌هاي مخابرات استاني، راه‌آهن، صدا و سيما، نيروي انتظامي و سازمان‌هاي ديگري كه در ميان آنها شركت مخابرات ايران از 85 هزار كيلومتر، راه‌آهن از 10 هزار كيلومتر، وزارت نيرو از 14 هزار كيلومتر و شركت ارتباطات زيرساخت از 70 هزار كيلومتر فيبر نوري برخوردارند.

»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در چهار شنبه 16 فروردين 1391برچسب:فناوری,الکترونیک, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» پایان عصر انسان طبیعی با ساخت مغز مصنوعی!؟
پژوهش‌گران در تلاش ساختن نوعی ابرکامپیوتر هوشمند هستند که عملکرد آن شبیه مغز انسان است. بسیاری بیمناک آن هستند که رسیدن بشر به چنین دستاوردی ممکن است پی‌آمدهای منفی زیادی داشته باشد.
»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در سه شنبه 15 فروردين 1391برچسب:فناوری,ربات, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» ساخت انسانی که تا ابد زندگی خواهد کرد!
برای تحقق بخشیدن به این پروژه 30 دانشمند کار می کنند. بازرگان روس قصد دارد به آن مقیاس جهانی داده و تعداد بیشتر کارشناسان در علوم سایبری را به آن جلب کند. بسیاری خارجی ها هم به این پروژه علاقمد شده اند.
»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در سه شنبه 15 فروردين 1391برچسب:, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» بزرگترین نوآوری گوگل برای نابینایان!؟ + عکس
شرکت گوگل پس از تسلط بر دنیای اینترنت، پخش فیلم و ناوبری اکنون با آخرین دستاورد خود قصد دارد امکان رانندگی را برای نابینایان فراهم کند که می‌تواند بزرگترین نوآوری آن تا به امروز محسوب شود.
»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در سه شنبه 15 فروردين 1391برچسب:, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» تولد نوزاد پس از 11 سال
مسئول آزمایشگاه مرکز باروری و ناباروری اصفهان با اشاره به جزئیات تولد اولین نوزاد حاصل از انجماد جنین پس از 11.5 سال در کشور، جنسیت این نوزاد را پسر عنوان کرد و گفت: این نوزاد در بیمارستان مهرگان اصفهان پس از 11.5 سال انجماد در ازت مایع به دنیا آمد.
»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در سه شنبه 15 فروردين 1391برچسب:, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» پایان ماموریت ماهواره نوید علم و صنعت
مدیر بخش فضایی سازمان فضایی ایران گفت : ماهواره ملی نوید علم و صنعت در حال سپری کردن روزهای واپسین عمر خود است و تا سه روز آینده ماموریت این ماهواره به پایان می رسد .

به گزارش سرویس علمی فناوری si-technews(2 آوریل / 14 فروردین )، ماهواره ملی نوید علم و صنعت ساعت 3 و 30 دقیقه روز 14 بهمن ماه 1390 از پایگاه فضایی سمنان به فضا پرتاب شد.

به اعتقاد کارشناسان ، این ماهواره تمامی ماموریت های فضایی خود را پس از پرتاب با موفقیت به انجام رسانده است .

»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در سه شنبه 15 فروردين 1391برچسب:فناوری,ماهواره, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» پایان ماموریت ماهواره نوید علم و صنعت
مدیر بخش فضایی سازمان فضایی ایران گفت : ماهواره ملی نوید علم و صنعت در حال سپری کردن روزهای واپسین عمر خود است و تا سه روز آینده ماموریت این ماهواره به پایان می رسد .

به گزارش سرویس علمی فناوری si-technews(2 آوریل / 14 فروردین )، ماهواره ملی نوید علم و صنعت ساعت 3 و 30 دقیقه روز 14 بهمن ماه 1390 از پایگاه فضایی سمنان به فضا پرتاب شد.

به اعتقاد کارشناسان ، این ماهواره تمامی ماموریت های فضایی خود را پس از پرتاب با موفقیت به انجام رسانده است .

»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در سه شنبه 15 فروردين 1391برچسب:فناوری,ماهواره, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» مدل‌هاي جديد براي كنترل اتصالات الكترونيكي

محققان مرکز علم و فناوري نانو با همکاري آزمايشگاه‌هاي ملي سانديا به بررسي اتصالات الکترونيک در مقياس نانو پرداختند.

به گزارش سرويس فناوري ايسنا، يافته‌هاي اين تحقيق در قالب مقاله‌اي تحت عنوان «Electrical Contacts to one- and two-dimensional nanomaterials» در نشريه «Nature Nanotechnology» به چاپ رسيده است. در اين مقاله پژوهشگران به توضيح مدل‌هاي موجود براي اتصالات الکتريکي پرداختند؛ مدل‌هايي که براي مواد توده‌اي بوده، اما قابل استفاده براي نانوساختارها نيز است. آنها معتقدند براي توسعه نانوسيستم‌ها و استفاده از آنها، بايد بار را در اتصالات الکتريکي کنترل کرد.

براي ارائه مدل‌هاي جديد لازم است که انتقال بار و نحوه تشکيل اتصالات به درستي شناخته شود. در اتصالات رايج، سطح تماس ميان فلز و نيمه‌هادي کاملا صاف است، اما اتصالات نانومقياس امکان بروز اشکال هندسي مختلفي را دارند که هر شکل داراي خواص منحصر به‌فرد خود است. سينتيک و ترموديناميک محل تماس نانوساختار/فلز با آن چه که مواد توده‌اي دارند، تفاوت عمده‌اي دارد. دليل اين امر ابعاد جانبي کوچک اتصالات نانومقياس است.

در اين مقاله سه مثال از اتصالات ذکر شده است که امکان توليد آن با نانومواد مختلف وجود دارد. اولين مثال مربوط به اتصالات نانوسيم سيليکون/سيليسايد اپيتاکسيال با جهت‌گيري‌هاي جديد است که مي‌تواند در دمايي پايين‌تر از آنچه که فيلم‌هاي نازک نياز دارند، تشکيل شود. با اين اتصالات فرصت‌هاي جديدي براي توليد ادواتي نظير منبع فلزي-خروجي MOSFETs و SpinFET فراهم مي‌شود. دومين مثال مربوط به اتصال فلز به نانولوله کربني است که موجب کربنيزه شدن اتصال شده و در نتيجه اتصالي شفاف از جنس گرافن- نانولوله‌کربني ايجاد مي‌شود. مثال سوم مربوط به اتصالي با مقاومت اهمي بسيار پايين براي نانوسيم‌هاي نيمه‌هادي است که منجر به بروز چالش‌هايي مي‌شود. اين نوع اتصالات نيازمند تقويت در مقياس نانو است.

محققان در اين مقاله چنين نتيجه‌گيري مي‌کنند که درک بهتر از اتصالات نانومقياس براي استفاده نانومواد در دستگاه‌هاي جديد ضروري است.

»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در دو شنبه 14 فروردين 1391برچسب:, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» جايزه جهاني «دوپويترن» به محقق ايراني دانشگاه «هلسينكي» اعطا شد

http://media.isna.ir/content/02-33.jpg/6

«ندا موسي خاني» محقق ايراني دانشگاه هلسينكي فنلاند به پاس تحقيقات برجسته خود در زمينه بيماري «دوپويترن» موفق به كسب جايزه جهاني جامعه بين‌المللي دوپويترن شد.

به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، جايزه جهاني دوپويترن كه به نام «گيوم دوپويترن» پزشك و جراح سرشناس فرانسوي در قرن هجدهم و نوزدهم ميلادي نامگذاري شده است، در دو بخش تحقيقات باليني و تحقيقات پايه اعطا مي‌شود.

»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در دو شنبه 14 فروردين 1391برچسب:, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |
» تحقق رؤياي خانه‌هاي هوشمند تا دهه آينده

http://media.isna.ir/content/16-51.jpg/6

دانشمندان پيش‌بيني مي‌كنند ايده طراحي و ساخت خانه‌هاي هوشمند كه به طور كامل توسط رايانه‌ها كنترل مي‌شوند تا دهه آينده عملي خواهد شد.

به گزارش سرويس فناوري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با عملي شدن ساخت خانه‌هاي هوشمند، افراد بدون نگراني از منزل خارج شده و همه امور از جمله آب دادن به گياهان، غذا دادن به حيوانات، خاموش يا روشن كردن سيستم روشنايي و تهويه، بستن درب و پنجره‌ها، با اعلام هشدار در زمان بروز خرابي، به سيستم رايانه‌اي واگذار مي‌شود.

»  نوع مطلب : <-PostCategory->
»  نوشته شده در دو شنبه 14 فروردين 1391برچسب:, توسط امیدرنجبرعمرانی | لينك ثابت |

صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 8 صفحه بعد

» عناوين آخرين مطالب ارسالي